Universiteit Leiden

nl en

Arco Timmermans in diverse media over de alcohollobby

Arco Timmermans, bijzonder hoogleraar Public Affairs, werd gevraagd door Argos op tv om een reactie te geven op de alcohollobby. Ook bij NPO Radio 1 geeft hij een interview over het beleid van de alcoholindustrie.

Alcohollobby

Uit mailverkeer tussen het Ministerie van Volksgezondheid en de alcoholindustrie, dat Argosjournalisten in handen kregen, blijkt dat de alcoholindustrie veel ruimte krijgt. Een van de dingen die Timmermans opviel in de aanpak van de alcohollobby is dat de alcoholindustrie ‘uit het gevarenframe’ proberen te blijven: ze willen niet geassocieerd worden met de gevaarlijke aspecten van hun product.

Timmermans: 'Alcohol zal als erger gezien worden, als er andere dingen bij NIX18 staan die niet mogen. Zoals roken of drugs. Dan is de associatie met alcohol ook slechter. De vraag is dus of de bedoeling van de campagne wel maximaal effectief is.'

Kijk het hele fragment van Argos op tv hier.
Beluister het hele fragment van NPO Radio 1 hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.