Universiteit Leiden

nl en

Annemarie Drahmann

Universitair hoofddocent

Naam
Mr.dr. A. Drahmann
Telefoon
+31 71 527 5253
E-mail
a.drahmann@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0001-6457-8774

Annemarie Drahmann is universitair hoofddocent aan de afdeling staats- en bestuursrecht van de Faculteit Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden. Zij is gespecialiseerd in het algemeen bestuursrecht. De dissertatie van Annemarie gaat over de transparante en eerlijke verdeling van schaarse vergunningen en subsidies. Zowel in onderzoek als in onderwijs ligt haar expertise bij het Europees en Nederlands bestuur(proces)recht, met als bijzondere interesse de verdeling van schaarse publieke rechten.

Meer informatie over Annemarie Drahmann

Nieuwsberichten

Annemarie Drahmann studeerde rechten aan de Vrije Universiteit, alwaar zij in 2004 haar master voor de afstudeerrichtingen staats- en bestuursrecht en criminologie cum laude behaalde.

Van 2004 tot 2009 heeft Annemarie als advocaat gewerkt bij Stibbe op de praktijkgroep Administrative law. Na een uitstap van een jaar, waarin zij werkte als senior juridisch adviseur bij de provincie Noord-Holland, is Annemarie in 2010 begonnen met haar promotieonderzoek. Dit heeft zij gecombineerd met een functie als senior professional support lawyer (PSL) bij Stibbe.

In februari 2015 is Annemarie gepromoveerd. Haar dissertatie is getiteld 'Transparante en eerlijke verdeling van schaarse besluiten; een onderzoek naar de toegevoegde waarde van een transparantieverplichting bij de verdeling van schaarse besluiten in het Nederlandse bestuursrecht'.

Na afronding van haar dissertatie heeft Annemarie haar praktijk als bestuursrechtadvocaat bij Stibbe hervat. Daarnaast was zij als docent van het vak Bestuursprocesrecht (BA3).

Op 1 september 2018 is zij gestopt als advocaat en begonnen als universitair hoofddocent bij de afdeling Staats- en bestuursrecht. In deze functie wil Annemarie onder meer vervolgonderzoek doen naar de verdeling van schaarse publieke rechten. Daarnaast geeft zij de hoorcolleges in het vak Inleiding bestuursrecht (BA1).

Universitair hoofddocent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.09

Contact

Geen relevante nevenwerkzaamheden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.