Universiteit Leiden

nl en

Leids VAR-pleitteam wint brons

Het Leidse pleitteam heeft tijdens de jaarlijkse pleitwedstrijd van de Vereniging voor bestuursrecht VAR de derde plaats behaald. Het pleitteam bestond uit Roel Becker, Annick van der Harten, Jaafar Massali en Robin Vanderstappen. Zij werden begeleid door Chris de Kruif en Annemarie Drahmann.

In de voorronde vertegenwoordigde Leiden eerst een enthousiaste shoarmazaakhouder, en vervolgens de burgemeester die een schaarse nachtontheffing liever verleende aan een hippe zwemdisco. In de kleine finale verdedigde Leiden verweerder, die een last onder dwangsom had opgelegd aan een massagesalon waarin al dan niet illegale prostitutieactiviteiten plaatsvonden. De jury creëerde het nodige ongemak door erg veel interesse te tonen in de precieze reikwijdte van de term “happy ending”. Uiteindelijk wist Leiden de derde plaats te behalen.

Meer informatie over de VAR-pleitwedstrijd

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.