Universiteit Leiden

nl en

Actualiteiten seminar aanbesteding en schaarse publieke rechten

Op 28 juni werd de specialisatie opleiding aanbesteding en schaarse publieke rechten afgesloten met een actualiteiten seminar. In een vlot tempo kwamen allerlei actuele verdelings- en transparantievraagstukken aan bod.

Zo sprak Armin Cuyvers over recente Afdelingsjurisprudentie over gokvergunningen, hield Annemarie Drahmann een voordracht over schaarste vraagstukken in het omgevingsrecht, sprak Willemien den Ouden over de verdeling van schaarse publieke middelen via privaatrechtelijke fondsen en ging Jan-Michiel Hebly in op het onderscheid tussen verdelings- en toewijzingsrecht.

Het was een boeiend slot van een verdiepingscursus waarin, vanuit het Europese recht als startpunt, een gezamenlijke verkenning plaatsvond van de overeenkomsten tussen het aanbestedingsrecht en het leerstuk van de schaarse rechten in het nationale bestuursrecht. Het afsluitende seminar gaf een doorkijkje naar ontwikkelingen die in de toekomst voor deze rechtsgebieden (gezamenlijk?) te verwachten zijn.

Er was veel belangstelling voor deze verdiepingscursus. De deelnemers hadden een gevarieerde achtergrond met zowel specialisatie in het aanbestedingsrecht, als op verschillende bestuursrechtelijke rechtsterreinen, wat voor boeiende discussies zorgde. Deze cursus zal opnieuw worden georganiseerd in het voorjaar van 2019.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.