Universiteit Leiden

nl en

Internationale aandacht voor onderzoek naar transparantie

Van 15 tot en met 17 mei vond de Global Conference On Transparency Research plaats.

De GCTR brengt wetenschappers van over de hele wereld samen om gezamenlijk ons begrip van de impact en implicaties van transparantiebeleid waarbij overheden direct of indirect betrokken zijn, te vergroten. Bij de GCTR zijn wetenschappers betrokken uit een breed scala van vakgebieden, waaronder bestuurskunde, politicologie, journalistiek en recht.

Tijdens de diverse panels kwam een groot aantal onderwerpen aan de orde, zoals Algoritmische Transparantie, Transparantie & Democratie en Transparantie & Klokkenluiders. Daarnaast was er veel aandacht voor de effecten van Freedom of Information Acts (wetgeving over het recht op informatie, zoals in Nederland de Wet open overheid).

Op het congres waren Louis Honée en Annemarie Drahmann aanwezig. Daar presenteerden zijn een paper over de verschillen in de toepassing van de Freedom of Information-wetgeving in Stockholm, Londen en Amsterdam.

Meer informatie over de GCTR is hier te vinden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.