Universiteit Leiden

nl en

Geesteswetenschappen

Over ons

De Faculteit Geesteswetenschappen biedt een inspirerende internationale werkomgeving met ruimte voor diversiteit en vernieuwing aan medewerkers en studenten uit binnen- en buitenland.

Onderzoek en onderwijs variëren van talen, culturen, regiostudies tot aan geschiedenis, filosofie, kunsten en religiewetenschappen. We worden gedreven door passie en nieuwsgierigheid naar de wereld om ons heen.

Diversiteit en inclusiviteit

Iedereen hoort erbij en is welkom bij de faculteit Geesteswetenschappen. Dat is wat de faculteit wil: een diverse en inclusieve gemeenschap zijn die voor iedereen toegankelijk is en waarin iedereen telt, ongeacht gender, etniciteit, seksualiteit, leeftijd of functiebeperking. Maar zover is het nog niet. Meer over diversiteit en inclusiviteit

Campus Den Haag

De Universiteit Leiden is sinds eind jaren negentig gevestigd in twee steden: Leiden en Den Haag. Geesteswetenschappen biedt in Den Haag twee Engelstalige bacheloropleidingen aan: International Studies en Urban Studies. Meer over Campus Den Haag

Locaties

De BA opleidingen International Studies en Urban Studies vinden plaats in het Wijnhavengebouw in Den Haag. Het overige onderwijs en onderzoek vindt plaats in Leiden, verspreid over het Arsenaal, Johan Huizinga, Lipsius, Matthias de Vrieshof (1 t/m 4), Reuvens én PJ Veth

De Universiteit bouwt aan een vernieuwde Humanities Campus. In 2029 vormt een open stadsplein omringd door zeven nieuwe en gerenoveerde gebouwen met de modernste faciliteiten voor studenten, docenten en onderzoekers een groene en duurzame campus waar ontmoeting en kennis uitwisseling centraal staan.

Organisatie

Onderzoek en onderwijs binnen de faculteit is belegd bij 7 instituten. De instituten zijn: 

Het faculteitsbestuur is verantwoordelijk voor het bestuur en de inrichting van de faculteit voor het onderwijs en de wetenschapsbeoefening. Lees meer over het faculteitsbestuur. Het bestuur wordt ondersteund door het Faculteitsbureau.

Samenwerking

De faculteit werkt nauw samen met partners zoals de Hogeschool der Kunsten in Den Haag, KITLV, IIAS, ASC, Leiden Global, Taalmuseum, Rijksmuseum van Oudheden, Japanmuseum Sieboldhuis, Museum Volkenkunde. 

Film: Wij zijn Geesteswetenschappen

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.