Universiteit Leiden

nl en

Geesteswetenschappen bij Universiteit Leiden

Over onze faculteit

De Faculteit Geesteswetenschappen biedt een inspirerende internationale werkomgeving met ruimte voor diversiteit en vernieuwing aan medewerkers en studenten uit binnen- en buitenland.

Wij zijn Geesteswetenschappen

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Onderzoek en onderwijs binnen de faculteit is belegd bij 7 instituten. Met deze structuur kan elk instituut zich optimaal concentreren op specifieke gebieden binnen de geesteswetenschappen, wat leidt tot gerichte onderzoeksinspanningen en onderwijsprogramma's waarin autonoom vormgegeven kan worden aan de unieke expertise en perspectieven binnen het instituut. De instituten zijn: 

Het faculteitsbestuur is verantwoordelijk voor het bestuur en de inrichting van de faculteit voor het onderwijs en de wetenschapsbeoefening. Het bestuur wordt ondersteund door het faculteitsbureau, welke zorg draagt voor alle zaken die niet direct betrekking hebben op onderwijs en onderzoek.

Samenwerking

De faculteit werkt nauw samen met partners zoals de Hogeschool der Kunsten in Den Haag, KITLV, IIAS, ASC, Leiden Global, Taalmuseum, Rijksmuseum van Oudheden, Japanmuseum Sieboldhuis, en Wereldmuseum Leiden (voorheen Museum Volkenkunde). 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.