Universiteit Leiden

nl en

Geesteswetenschappen

Contact

De Faculteit der Geesteswetenschappen is op verschillende locaties in de historische binnenstad van Leiden gevestigd en in het moderne Wijnhavengebouw in Den Haag.

In het centraal gelegen Lipsiusgebouw met voorzieningen zoals het restaurant, het literair cafĂ©, maar ook het Academisch Talencentrum en de grotere collegezalen zijn het faculteitsbestuur en het faculteitsbureau gehuisvest. Daarnaast heeft de faculteit een vestiging in Den Haag, namelijk in het Wijnhavengebouw, waar de opleiding International Studies gehuisvest is.

Bezoekadres

Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden

Postadres

Faculteit der Geesteswetenschappen 
Postbus 9515 
2300 RA Leiden 

Telefoonnummers

Receptie Lipsiusgebouw +31 (0)71 527 2300
Servicedesk (medewerkers)  +31 (0)71 527 2400
Studiepunt (studenten)  +31 (0)71 527 6485

Contactinformatie van onze instituten

Bestuurssecretariaat

Het bestuur houdt kantoor in het Lipsiusgebouw. Voor het maken van afspraken met het bestuur kunt u contact opnemen met:

  • Jonique van Hooff, secretaresse van Mr.dr. M.E. van Tuurenhout, Portefeuillehouder Bedrijfsvoering
  • Caroline Hagedoorn, secretaresse van Dr. E.L.J. Fortuin en Prof.dr. M.P.A. de Baar, Vice-decanen en Portefeuillehouders Onderwijs

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer

Het Lipsius en de omliggen gebouwen liggen op 10 minuten loopafstand van station Leiden Centraal. Op Stationsweg 26 vindt u het Leiden University Visitor’s Centre waar men u op weg kan helpen. 

Auto

De campus en het hoofdgebouw zelf zijn niet toegankelijk voor autoverkeer en op de Cleveringaplaats kunt u niet parkeren. Gebruik het bezoekadres dan ook niet als bestemming in uw navigatiesysteem, maar parkeer op de Maliebaan of parkeerterrein Haagweg (op 6 minuten loopafstand). Op beide locaties gaat het om betaald parkeren. Parkeerterrein Haagweg is bewaakt en vanaf dit parkeerterrein rijden de hele dag gratis busjes naar de stad en vice versa.