Universiteit Leiden

nl en

Annemarie Drahmann

Universitair docent

Naam
Mr.dr. A. Drahmann
Telefoon
+31 71 527 5253
E-mail
a.drahmann@law.leidenuniv.nl

Annemarie Drahmann is universitair docent, verbonden aan de afdeling Staats- en Bestuursrecht.

Curriculum vitae

Zij studeerde rechten aan de Vrije Universiteit, alwaar zij in 2004 haar master voor de afstudeerrichtingen staats- en bestuursrecht en criminologie cum laude behaalde.

Van 2004 tot 2009 heeft Annemarie als advocaat gewerkt bij Stibbe op de praktijkgroep Administrative law. Na een uitstap van een jaar, waarin zij werkte als senior juridisch adviseur bij de provincie Noord-Holland, is Annemarie in 2010 begonnen met haar promotieonderzoek. Dit heeft zij gecombineerd met een functie als senior professional support lawyer (PSL) bij Stibbe.

In februari 2015 is Annemarie gepromoveerd. Haar dissertatie is getiteld 'Transparante en eerlijke verdeling van schaarse besluiten; een onderzoek naar de toegevoegde waarde van een transparantieverplichting bij de verdeling van schaarse besluiten in het Nederlandse bestuursrecht'.

Na afronding van haar dissertatie heeft Annemarie haar praktijk als bestuursrechtadvocaat bij Stibbe hervat. Zij is gespecialiseerd in het algemeen bestuursrecht en natuurbeschermingsrecht.

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Staats- en Bestuursrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer B 1.11

Contact

Publicaties

  • Stibbe Advocaat

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie