Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Joanne Mol

Employability in de curricula en een Applied master Archeology.

Portret van Joanne Mol
Joanne Mol

Joanne Mol, universitair docent en onderwijsdirecteur bij Archeologie, wil de studenten beter voorbereiden op de arbeidsmarkt.

Wie?

  • Naam: Joanne Mol
  • Functie: opleidingsdirecteur en universitair
  • docent
  • Opleiding: Archeologie  
  • Lid van de Leiden Teachers’ Academy van 2016 tot 2021

Employability in de curricula

In het project 'Employability in de curricula' wil Mol door aanpassing van de onderwijsprogramma’s meer aandacht genereren voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt. Hiertoe verzamelt zij informatie over employability door middel van literatuuronderzoek en op basis van ervaringen van andere opleidingen en werkgevers. Op grond daarvan wil ze vaststellen wat essentiële vaardigheden zijn voor de arbeidsmarkt en kijken hoe deze het beste kunnen worden overgebracht op studenten. Benodigde aanpassingen worden geïmplementeerd in het curriculum waarbij de BA Archeologie gebruikt wordt als casestudie.

Applied master Archeology

Mol gaat ook werken aan de ontwikkeling van een Applied master Archeology. Het doel van dit deelproject is om meer inzicht te vergaren in de ontwikkeling van masterspecialisaties die - zonder de academische signatuur te verliezen - meer inspelen op een carrière buiten het academische werkveld. Dit project dient hetzelfde doel als het eerste: studenten beter prepareren voor werk na de opleiding.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.