Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Joni Reef

Joni Reef is universitair docent criminologie en research fellow bij de afdeling Criminologie aan de Universiteit van Leiden.

Portret van Joni Reef
Joni Reef
  • Naam: Joni Reef
  • Functie: Universitair docent
  • Teaching Fellow van 2019-2023
  • Thema: Academische vaardigheden

Project: Inside Out Prison

De samenleving verhardt en ontmenselijkt. Een inclusieve academische gemeenschap is een voorwaarde om tot vooruitstrevend onderzoek en onderwijs te komen. Ik neem waar het kan  studenten vanuit de faculteit Rechtsgeleerdheid mee naar de gevangenis en laat hen op een unieke manier, samen met gedetineerde personen, leren over strafrecht en criminologie. In dit transformatieve leerproject creëren we op een innovatieve manier verbinding tussen verschillende mensen en ontwikkelen inzicht in uiteenlopende perspectieven en referentiekaders. We beogen enerzijds empowerment en zingeving bij gedetineerde personen, anderzijds betere voorbereiding op toekomstige verantwoordelijkheden ten aanzien van sociale gelijkheid bij juristen en criminologen van de toekomst. 

Na meer dan 20 jaar onderwijservaring op verschillende faculteiten ben ik ervan overtuigd dat we ons universitaire onderwijs dringend moeten verrijken met meer persoonlijke, brede, bewuste en betrokken vorming van studenten. Het denktalent van de student kan bewuster betrokken worden in het creëren van een sociaal duurzamere en inclusieve samenleving. De komende jaren wil ik mij inzetten om transformatief ervaringsonderwijs te ontwikkelen en implementeren op de Universiteit Leiden, en de positieve impact in onze maatschappij vergroten.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.