Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Activiteiten

Ondersteuning en advies

Het  Diversity Office geeft ondersteuning en advies aan verschillende initiatieven die diversiteit en inclusiviteit bevorderen. Zij werkt samen met facultaire diversiteitacoördinatoren die een belangrijke rol bij de implementatie van het beleid binnen de faculteiten. Maandelijks komen zij bijeen om kennis uit te wisselen en ontwikkelingen te bespreken.

Trainingen

 Trainingen bieden directe ondersteuning om bewustzijn te creëren en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om daadwerkelijk een inclusieve leer- en werkomgeving te realiseren. Het Diversity Office werkt hierbij nauw samen met de afdeling HRM en het ICLON.

Voorbeelden van trainingen voor medewerkers

  • Interculturele communicatie
  • Bias in theory and in practice
  • Observation and on-the- job feedback
  • Diversity-conscious selection and evaluation
  • The role of the HR professional in Diversity & Inclusion

Trainingen voor docenten

 

Ik ben mij meer bewust van mijn eigen houding en gedragspatronen in situaties waarbij meerdere culturen bij elkaar komen.

Deelnemer training Interculturele communicatie

 

Bijeenkomsten


Jaarlijks symposium

Op een jaarlijks diversiteitssymposium voor alle studenten en medewerkers staan we stil bij de behaalde resultaten en vieren we de successen die zijn geboekt. Ook wordt dan bekend gemaakt wie de winnaar is van de Van Bergen Prijsvraag.

Maandelijkse Let's Talk-sessies

Elke  derde donderdag van de maand zijn er Let’s Talk-sessies die studenten en medewerkers helpen zich met elkaars verhaal te verbinden. In deze sessies wordt het persoonlijke verhaal van een persoon via een discussie verbonden met de verhalen van de andere aanwezigen.  Door te luisteren naar elkaars verhalen en ervaringen kunnen we onze blik verbreden  en vanuit een breder perspectief leren denken en handelen. Zo kunnen we ons nog beter verbinden en worden we automatisch ook inclusiever. Het Diversity Office wil via Let’s Talk verhalen van Leidse studenten en medewerkers zichtbaar maken.

LHBT Peer Support Sessies

Voor iedere student die vragen heeft over gender en seksualiteit, of gewoon behoefte heeft aan een luisterend oor, zijn er de LU Pride Peer Support Sessies.

In de gezellige huiskamer van het Meeting Point kunnen studenten hun vragen en problemen bespreken met de medewerkers van de Peer Support Sessies. Zij studeren allen psychologie en de gesprekken zijn strikt vertrouwelijk.

Locatie Meeting Point
Tijd 12:00 - 14:00
alleen op afspraak: LUPridesafespace@gmail.com
Data


6 en 12 december

Bezoek de website van LU Pride

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie