Universiteit Leiden

nl en
Dossier

Trainingen D&I

De universiteit en faculteit bieden geregeld trainingen aan op het gebied van Diversiteit & Inclusie. Bekijk hier een overzicht van de actuele trainingen.

Vanuit de faculteit wordt er een extra training voor docenten aangeboden, gefocust op Inclusief Onderwijs: ’Inclusive Classroom: Difficult Conversations & Situations’’. We merken dat de klassen steeds meer divers worden en daarom zal er meer support, kennis en handvatten aangereikt worden aan docenten omtrent inclusief lesgeven. Nu bestaat er binnen de BKO een module Inclusief Lesgeven, maar omdat lang niet iedere docent deze (recentelijk) heeft gevolgd en omdat dit onderwerp veel aandacht, tijd en herhaling vraagt, wordt er een extra training aangeboden voor docenten binnen de FdR.

Deze training is ontwikkeld door docenten voor docenten. De training wordt gegeven door twee docenten Aayushi Shah en Rebecca Dawson die veel ervaring hebben met diverse klassen en inclusief lesgeven. Zij zullen tijdens de training veel praktijkvoorbeelden aanhalen en leggen de focus op het delen van concrete tips en handvatten voor het begeleiden van lastige gesprekken en oncomfortabele situaties in een meer diverse klas.

Datum, tijd & locatie

  • 9 juni 2022
  • 09.00 - 13.00
  • KOG C0.09

De training wordt gegeven in het Engels. Er is plek voor maximaal 30 docenten.

Inhoud training

De training ‘’Inclusive Classroom: Difficult Conversations and Situations’’ is ontwikkeld om docenten concrete handvatten en kennis te bieden om discussies en lastige situaties in de klas te kunnen begeleiden. In de training worden diverse tools en strategieën besproken die je als docent kunt gebruiken om gesprekken over gevoelige onderwerpen in goede banen te leiden. Je leert om diversiteit binnen een werkgroep te herkennen en bespreekt het belang van inclusief lesgeven hierbij. Daarnaast wordt het concept ‘safe space’ behandeld: zowel studenten als docenten moeten zich veilig kunnen voelen om onderwerpen die wellicht oncomfortabel aanvoelen niet uit de weg te gaan, maar juist te bespreken. Deze training is erop gericht om tools aan te bieden om een dergelijke omgeving, waarbinnen deze sfeer tot stand komt, te creëren en te behouden. 

Deze training is additioneel. Het is geen officieel onderdeel van de BKO en geldt niet voor het behalen van je BKO-certificaten. Het is bedoeld voor docenten die interesse hebben in dit onderwerp en zich hier graag meer in willen verdiepen en up-to-date willen blijven over de laatste ontwikkelingen en tools binnen Inclusief Lesgeven.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.