Universiteit Leiden

nl en
Thema

Faciliteiten en diensten

Sociale veiligheid

Lees wat de Universiteit Leiden doet om sociale veiligheid en een veilig werkklimaat te creëren en wie je kunt benaderen als je daar problemen mee ondervindt.

Vertrouwenspersonen en Ombudsfunctionaris

Klachtenregelingen en geschillencommissies

Toegankelijkheid

Toegankelijkheid is een van de speerpunten in ons D&I-beleid. Het gaat niet alleen over de fysieke toegankelijkheid van de universiteitsgebouwen, maar ook over digitale toegankelijkheid. Ben je een student met een beperking? Bij Fenestra Disability Centre kun je terecht voor hulp en ondersteuning. Medewerkers met een beperking kunnen terecht bij hun leidinggevende, P&O-adviseur en de universitaire HRM coaches (coacheshealthyuniversity@bb.leidenuniv.nl of 071 527 3193).

Bestrijding van seksuele intimidatie

De Universiteit Leiden staat voor een veilige leer- en werkomgeving. Er is geen plaats voor seksuele intimidatie in onze universitaire gemeenschap. In de brochure Sexual harassment lees je hier meer over. Wil je melding maken van seksuele intimidatie, dan kun je terecht bij de studentpsychologen (psychologen@sea.leidenuniv.nl) en de vertrouwenspersonen (vertrouwenspersoon@bb.leidenuniv.nl).

All-gendertoiletten

In veel gebouwen van de universiteit zijn er een of meerdere all-gendertoiletten aanwezig en er komen er geleidelijk meer. 
Overzicht van alle all-gendertoiletten

Kolfruimtes

Op verschillende locaties van de Universiteit Leiden is een kolfruimte beschikbaar voor medewerkers en studenten. Je kunt de sleutel bij de receptie op de locatie afhalen, tenzij anders aangegeven. Iedere kolfruimte beschikt over een koelkast en is aan de binnenzijde afsluitbaar. 
Overzicht van alle kolfruimtes

Stilteruimtes

Op diverse locaties van de universiteit is er een stilteruimte voor meditatie en gebed aanwezig. Deze is open voor zowel studenten als medewerkers.
Overzicht van alle stilteruimtes

Betaalbare menstruatieproducten

In de SchoolSupply-verkoopautomaten zijn menstruatieproducten verkrijgbaar voor 50 cent. Hiermee wil de universiteit bijdragen aan een leeromgeving waar menstruatie geen drempel is voor deelname aan onderwijs.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.