Universiteit Leiden

nl en
Thema

Diversity Card Game

Open gesprekken voeren over diversiteit en inclusie is een belangrijke eerste stap op weg naar verandering. Toch kunnen zulke gesprekken emotioneel en kwetsbaar zijn, en soms ongemakkelijk om te initiëren. Het 'What’s your story?' kaartspel heeft tot doel deelnemers in staat te stellen verhalen uit te wisselen met betrekking tot diversiteit, inclusie en belonging.

What’s your story? A diversity card game

Het What’s your story? kaartspel is ontwikkeld door dr. Tingting Hui, universitair docent aan het Leiden University Centre for the Arts in Society. De ontwikkeling van het kaartspel werd mede mogelijk gemaakt door het JEDI Fonds. Centraal staan concepten van storytelling en spel: storytelling is een effectieve diversiteitsinterventie in het hoger onderwijs. Daarnaast kan de spelvorm empathisch luisteren versterken en de basis leggen voor het creëren van een veilige omgeving.

Het kaartspel kan in elke (educatieve) setting worden gespeeld door 2 tot 10 spelers. De geadviseerde duur is 1-2 uur, maar dit kan worden ingekort. De opzet is eenvoudig: door het gebruik van vraag- en antwoordkaarten zal de groep persoonlijke verhalen delen, intellectuele reflecties over diversiteit en inclusie bespreken en dynamische acties uitvoeren

Bestel je eigen spel

Het kaartspel is gratis beschikbaar voor alle medewerkers en studentorganisaties die verbonden zijn aan de Faculteit Geesteswetenschappen. Bestel een persoonlijk exemplaar door te mailen naar divers-inclusief@hum.leidenuniv.nl. Houd er rekening mee dat de voorraad beperkt is.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.