Universiteit Leiden

nl en

Edwin Bakker

Hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme

Naam
Prof.dr. E. Bakker
Telefoon
+31 70 800 9506
E-mail
isga@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-1200-9489

Edwin Bakker is hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme aan het Institute of Security and Global Affairs in Den Haag. Zijn onderzoeksonderwerpen zijn radicalisering en jihadistisch terrorisme in het algemeen en profielen van (jihadistische) terroristen in het bijzonder. Daarnaast richt zijn onderzoek zich op het omgaan met (angst voor) terrorisme en beleidsimplicaties op dit terrein. Doorkiesnummer 8206.

Meer informatie over Edwin Bakker

Leiden Safety and Security Blog

Nieuws

Edwin Bakker is hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme aan de Universiteit Leiden bij het Institute of Security and Global Affairs in Den Haag. Zijn onderzoeksonderwerpen zijn radicalisering en jihadistisch terrorisme in het algemeen en profielen van (jihadistische) terroristen in het bijzonder. Daarnaast richt zijn onderzoek zich op het omgaan met (angst voor) terrorisme en beleidsimplicaties op dit terrein.

Edwin Bakker doceert vakken in de masteropleiding Crisis & Security Management en de minoren Global Affairs en Safety, Security & Justice van de Universiteit Leiden (o.a. Dealing with Terrorism and Foreign Fighters en Terrorism and Counterterrorism: comparing theory and practice). Daarnaast is hij fellow van het International Center for Counter Terrorism The Hague (ICCT) en bestuurslid van de Netherlands Intelligence Studies Association.

Naast hoogleraar aan de Universiteit Leiden is Edwin Bakker hoofd van de sector Kennis & Onderzoek van de Politieacademie. Daar is hij onder meer verantwoordelijk voor de verbinding en doorwerking van onderzoek binnen de Nationale Politie en met relevante partners van de politie.

 

Hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Institute of Security and Global Affairs

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.49

Contact

Publicaties

  • Nationale Politie lid inspiratieraad technologie en innovatie
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.