Universiteit Leiden

nl en

Faculteit Campus Den Haag wordt Faculteit Governance and Global Affairs

De Faculteit Campus Den Haag krijgt per 1 januari 2016 een nieuwe naam: Faculteit Governance and Global Affairs. Deze nieuwe naam is een logische samenstelling van de componenten van deze faculteit.

De faculteit herbergt al het Instituut Bestuurskunde en brengt per 1 januari de expertise op het terrein van veiligheidsvraagstukken bijeen in het nieuwe Instituut Security and Global Affairs (ISGA). De leiding daarvan komt in handen van prof. dr. Edwin Bakker, hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme. 
Onderdeel van de nieuwe faculteit is ook het Leiden University College The Hague (LUCTH), een Liberal Arts and Sciences bacheloropleiding met als thema Global Challenges.

De ambitie van de FGGA is om een wereldspeler te worden op het gebied van onderzoek en onderwijs in de domeinen governance en global affairs. Deze ambitie wordt versterkt door de bijzondere ligging van de faculteit in het hart van de stad Den Haag; die stad is zowel het politieke en bestuurlijke centrum van Nederland als Internationale Stad van Vrede, Recht en Veiligheid. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.