Universiteit Leiden

nl en

Edwin Bakker in Het Parool: 'In Nederland zijn we aan het wennen aan meer bewaking'

Agenten met zware wapens gaan de EU-vergaderingen bewaken in Amsterdam. Mits goed uitgelegd, kan dat het gevoel van veiligheid bevorderen, zegt prof. dr. Edwin Bakker van het Centre for Terrorism and Counterterrorism in Het Parool van vrijdag 11 december.

Hoe burgers het ervaren als agenten met zware wapens patrouilleren, hangt af van de nationale cultuur, zegt Edwin Bakker. "Het is een beetje raden hoe we hier in Nederland op zwaarbewapende agenten reageren, omdat daarnaar nog geen onderzoek is gedaan. Maar uit het buitenland weten we dat de reactie van het publiek sterk afhangt van het land waar die zware wapens zichtbaar zijn op straat." Lees het hele artikel.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.