Universiteit Leiden

nl en

Rapport

Verdieping Bewaken en Beveiligen editie oktober 2023

De Verdieping Bewaken en Beveiligen brengt verdieping aan op actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen gerelateerd aan het stelsel Bewaken en Beveiligen.

Auteur
Caitlin Masoliver, Stijn Willem van ’t Land, Edwin Bakker, Jelle van Buuren, Roy Hofkamp, Renato Rivera Rhôn en Mireille van Abeelen
Datum
31 oktober 2023
Links
Lees het volledige rapport hier

In deze editie (oktober, 2023) van de Verdieping wordt er onder andere aandacht besteed aan de moord op de Ecuadoraanse politicus Fernando Villavicencio. Renato Rivera Rhôn blikt terug op de moord en de kritiek op de tekortkomingen in de beveiligingsmaatregelen rond de presidentskandidaat. De nieuwe circulaire bewaken en beveiligen wordt toegelicht door beleidsmedewerker Mireille van Abeelen. Caitlin Masoliver en Stijn Willem van ‘t Land beschouwen nieuwe contraterrorismewetgeving in Engeland (Martyn’s Law) en de gevolgen daarvan voor de beveiliging van evenementenlocaties in dat land. Verdere bijdragen gaan over de implicaties van (counter)dronetechnologie voor het stelsel bewaken en beveiligen, opbrengsten van de Leergang Bewaken en Beveiligen, politieke aandacht voor het stelsel in het licht van de landelijke verkiezingen van 2023, en het oplaaiende bendegeweld in Zweden.

De Verdieping Bewaken en Beveiligen brengt verdieping aan op actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen gerelateerd aan het stelsel Bewaken en Beveiligen. Deze Verdieping wordt aangeboden aan experts die werkzaam zijn bij de stelselpartners en de ketenpartners van het stelsel. Daarnaast wordt dit product aangeboden aan geïnteresseerden in een bredere kring rond het stelsel, waaronder academici, journalisten en politici.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.