Universiteit Leiden

nl en

Crisis and Security Management (MSc)

Terwijl crises als gevolg van terrorisme, burgeroorlogen en natuurrampen het wereldnieuws domineren, is het niet vreemd dat veiligheid en crisismanagement - inclusief de perceptie van risico's - boven aan de maatschappelijke en bestuurlijke agenda's staan.

Waar gaat deze master over?

Tijdens deze multidisciplinaire en voor je carrière relevante masteropleiding maak je kennis met de politieke en sociale dimensies van de bestuurlijke aanpak van (on)veiligheid en crises. Je bestudeert hedendaagse veiligheidsproblemen vanuit nationaal en internationaal perspectief en je verwerft diepgaande kennis van de ingewikkelde problematiek van veiligheid en crises in een complexe en globaliserende wereld. De combinatie van theorie, praktisch inzicht en analytische vaardigheden bereidt je voor om aan de slag te gaan in publieke of private organisaties.

Specialisaties

Aan het begin van dit masterprogramma kies je direct een specialisatie. Je kunt kiezen tussen:

Crisis and Security Management is een Engelstalige opleiding. Wil je meer weten over Crisis and Security Management bekijk dan de Engelstalige website van Crisis and Security Management.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.