Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid

Onderwijs

De Leidse rechtenfaculteit biedt een breed aanbod aan opleidingen.

De faculteit verzorgt vier bacheloropleidingen: RechtsgeleerdheidNotarieel rechtFiscaal recht en Criminologie, een breed palet aan masteropleidingenadvanced masterprogramma’sminoren, honoursonderwijs, summer schoolsLeiden law courses en postacademisch onderwijs voor de professional.

Ruim aanbod online onderwijs & service aan de Leidse rechtenfaculteit

Vanwege het coronavirus zijn alle juridische opleidingen overgestapt naar hybride onderwijs: deels fysiek, deels online. 

Online onderwijs

Onze docenten verzorgen in deze applicatie online videocolleges en geven verdiepingsopdrachten zoals peer-reviewed assignments. Alle bachelor en mastervakken zijn in dit systeem te volgen. Toetsen nemen we ook online af door onder andere mondelinge tentamens, presentaties, en toetsen met open vragen.

Aan de Universiteit Leiden wordt online onderwijs (gedeeltelijk) gecombineerd met regulier contactonderwijs. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ‘flipped classroom courses’, waarbij studenten vooraf online materiaal bestuderen en dit tijdens een college of werkgroep bespreken of hiermee aan de slag gaan. Dat kan op veel manieren: een filmpje, een podcast, een quiz. De studenten bereiden zich aan de hand daarvan voor, zodat studenten tijdens het college actief aan de slag kunnen met de stof.

De Small Private Online Course (SPOC) is een online academisch vak voor een beperkte groep. Een SPOC is slechts voor een beperkt aantal deelnemers toegankelijk en aanmelding is vaak een vereiste. Door het exclusievere karakter van SPOCs is wel meer ruimte voor discussie en persoonlijke aandacht. Deze onderwijsvorm bieden we veelal aan masterstudenten. Een van die vakken is Crime & migration.

Iedereen kan overal ter wereld gratis online academische cursussen van de Universiteit Leiden volgen. Je kunt kiezen uit meer dan 20 gratis online cursussen van de Universiteit Leiden. Elk van deze Massive Open Online Courses (MOOCs) heeft duizenden deelnemers van over de hele wereld. Er gelden geen eisen voor vooropleidingen of diploma’s en deelname is gratis.

Service

In je eerste bachelor jaar krijg je het vak Leiden Law Practices (LLP). Hier word je begeleid door een docent en ouderejaarsstudent in een kleine groep van medestudenten. Je leert hoe je moet

studeren, hoe je het wetboek gebruikt en rechterlijke uitspraken bestudeert. In deze groep volg je ook al het andere onderwijs van het eerste jaar, waardoor je samen je studie ontdekt.

Masterstudenten worden zowel in begin september als begin februari welkom geheten. Tijdens speciaal voor hen georganiseerde bijeenkomsten krijgen zij nadere informatie over alles wat de universiteit en hun eigen programma te bieden heeft. Ook is er kans om kennis te maken met de collega’s van het eigen programma en met de docenten die les zullen gaan geven. Daarnaast is er natuurlijk ondersteuning op het praktische vlak, zoals het aanmaken van een studenten account en het helpen registreren voor vakken en tentamens.

Advanced masterstudenten worden in september verwelkomd door het programmemanagement en zullen door een onboarding programma snel part of the programme worden. Studenten kunnen gedurende het gehele jaar daarnaast altijd terecht bij hun programmacoordinator met vragen.

De online dienstverlening van de universitaire bibliotheek beidt online

e-books of een uitgebreide collectie e-journals voor je studie. Veel uitgevers maken nu tijdelijk extra video's, e-books en andere digitale les- en studiematerialen online beschikbaar waardoor je alle kennis tot je kunt nemen. Bekijk een uitgebreid overzicht op pagina van de bibliotheek

Als student kun je gratis gebruikmaken van Office 365 ProPlus en de clouddienst OneDrive. Met Office 365 heb je op je pc en mobiele apparaten toegang tot programma’s als Word en Excel. Via OneDrive kun je tot 1024 Gb aan bestanden veilig opslaan en delen in de cloud. Op deze manitre werken studenten samen en hebben ze contact met hun docenten.

Volg Instagram @LeidenLaw voor dagelijks nieuwe stories van onze onze studenten!

 

Intensief en internationaal  

Leiden biedt intensief onderwijs met veel ruimte voor talent. Leiden is internationaal georiënteerd en heeft veel contacten met buitenlandse universiteiten. De invloed van internationalisering en Europese integratie neemt voortdurend toe in alle delen van de maatschappij en het recht. De inrichting de opleidingen sluiten hier geheel op aan. Met ook een vestiging in Den Haag zitten we dichtbij de politiek en vele internationale organisaties op het terrein van vrede en recht.

Beoordeling van ons onderwijs

De faculteit wordt nationaal en internationaal door studenten en professionals goed beoordeeld. In de QS World University Rankings by subject staat onze rechtenfaclteit op nummer 24 en is daarmee de beste juridische faculteit van Nederland. De ranking is gebaseerd op academische reputatie, de reputatie van de werkgever en de invloed van het onderzoek. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.