Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid

Onderwijs

De Leidse rechtenfaculteit biedt een breed aanbod aan opleidingen.

De faculteit verzorgt vier bacheloropleidingen: RechtsgeleerdheidNotarieel rechtFiscaal recht en Criminologie, een breed palet aan masteropleidingenadvanced masterprogramma’sminoren, honoursonderwijs, summer schoolsLeiden law courses en postacademisch onderwijs voor de professional.

Intensief en internationaal  

Leiden biedt intensief onderwijs met veel ruimte voor talent. Leiden is internationaal georiënteerd en heeft veel contacten met buitenlandse universiteiten. De invloed van internationalisering en Europese integratie neemt voortdurend toe in alle delen van de maatschappij en het recht. De inrichting van de opleidingen sluiten hier geheel op aan. Met ook een vestiging in Den Haag zitten we dichtbij de politiek en vele internationale organisaties op het terrein van vrede en recht.

Beoordeling van ons onderwijs

De faculteit wordt nationaal en internationaal door studenten en professionals goed beoordeeld. In de QS World University Rankings by subject staat onze rechtenfaclteit op nummer 24 en is daarmee de beste juridische faculteit van Nederland. De ranking is gebaseerd op academische reputatie, de reputatie van de werkgever en de invloed van het onderzoek. 

Kernvisie Bacheloronderwijs

Met de Kernvisie Bacheloropleidingen gaat de faculteit opweg naar toekomstbestendig onderwijs, met een sterke identiteit waarin studenten op hoogwaardige en activerende wijze kennis en vaardigheden ontwikkelen. 

Bekijk in deze video hoe het is om aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid te studeren

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.