Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid

Collegeserie Duurzaamheid & Recht

Duurzaamheid en Recht is een serie aan colleges waarbij studenten kennis maken met de relevantie van het onderwerp duurzaamheid voor een studie rechten. De colleges worden gegeven door docenten van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid in samenwerking met gastsprekers uit de praktijk. Door deze combinatie wordt zowel de juridische als de maatschappelijke kant van een onderwerp belicht. De colleges hebben een interactieve insteek waarbij studenten worden aangezet om met een kritische blik mee te denken en vragen te stellen over het betreffende onderwerp.

Afgelopen jaar vond de vijfde editie van Duurzaamheid en Recht plaats. Het openingscollege stond in het teken van recht op demonstratie en klimaatactie. Daarna kwam het thema fiscale subsidies voor de fossiele industrie aan bod. In het derde college werd gesproken over de energietransitie en de EU. Tijdens het vierde college stonden we stil bij de klimaatzaak bij het Internationaal Gerechtshof en college nummer 5 ging over duurzaamheid in de financiƫle sector. We sloten de collegeserie af met een filmavond. We keken de film 'Dark waters' en praatten na over de ontwikkelingen rond PFAS en Chemours.

Ruim 40 studenten sloten de collegeserie met het schrijven van een blog en ontvingen hiervoor een certificaat. Een aantal geselecteerde blogs zal worden gepubliceerd op de Leiden Law Blog. 

Lijkt het je leuk om aankomende editie aan te schuiven bij de colleges? Onder voorbehoud zal het eerste college plaatsvinden op maandag 4 november 2024. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.