Universiteit Leiden

nl en

Ondernemingsrecht (LLM)

Type
Master
Voertaal
Nederlands
Plaats
Leiden
Onderdeel van
Rechtsgeleerdheid (LLM)

Specialistisch én breed geschoold – dat kenmerkt de Leidse meester in de Rechten. In deze master verdiep jij je in de rechtsdiscipline van jouw keuze. En je leert hoe het recht tot stand komt. Je kunt alle kanten op.

Mariëlle Hartman

Alumna, advocaat

Mariëlle Hartman

"Het spreekt tot mijn verbeelding dat de onderwerpen waarmee ik bezig ben iedere dag in de krant staan."

“De commerciële advocatuur trekt mij heel erg. Ik koos voor de afstudeerrichting Ondernemingsrecht, omdat je daarbij te maken hebt met grote zaken. De financiële crisis bijvoorbeeld. Het spreekt tot mijn verbeelding dat de onderwerpen waarmee ik bezig ben iedere dag in de krant staan. Als advocaat ben ik bezig met contracten tussen bedrijven onderling en met banken. Of ik maak een bestuursbesluit om een lening aan te gaan. Eerder kwam ik ook op voor banken die geconfronteerd worden met protesterende en procederende beleggers, als de beleggingen niks opbrengen. Ik leg dan tijdens een zitting uit aan de rechtbank hoe het vanuit de optiek van de onderneming zit. Ondernemingsrecht is een dynamisch rechtsgebied. Zo gaan de bv’s nu op de schop, door de flexibilisering van het bv-recht. Daarom moet ik steeds weer bijleren. Die dynamiek bevalt me: ik wil niet veertig jaar hetzelfde doen. Ik volg vaak seminars en cursussen over actuele onderwerpen. Dan ben ik helemaal up-to-date, en die kennis geef ik weer door aan cliënten. Zo gaf ik laatst een presentatie aan cliënten over een nieuwe Europese verordening.

Je hebt een goede kans op een baan met de afstudeerrichting Ondernemingsrecht. Bedrijven hebben in goede en slechte tijden advocaten nodig. Je kunt je baan bovendien heel erg op je persoonlijkheid afstemmen. Ben je wetenschappelijk ingesteld, dan schrijf je adviezen en lange memoranda. Ben je extravert, dan ben je vaak op de rechtbank te vinden. En met een goede cijferlijst heb je het helemaal voor het uitkiezen!”

Waarom koos Hamed de master Ondernemingsrecht?

Waarom kiezen voor de master Rechtsgeleerdheid?

In de masteropleiding Rechtsgeleerdheid worden de verschillende hoofdgebieden van het recht in samenhang belicht. En je volgt meer verdiepende vakken in het rechtsgebied dat jij hebt gekozen. Niks passief in de banken: in het practicum en het privatissimum bereid je je actief voor op de praktijk. Studeer je af? Dan heb je je civiel effect, een vereiste voor toga-beroepen als rechter, advocaat en officier van justitie. Niet onbelangrijk: je kansen op de arbeidsmarkt zijn goed.

Waarom de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden?

  • De Leidse rechtenfaculteit heeft een goede reputatie, nationaal en internationaal: jouw diploma heeft waarde.
  • De masterstudie is intensief en uitdagend. Je maakt op veel verschillende manieren kennis met theorie en praktijk, bijvoorbeeld in actieve colleges zoals het practicum, het privatissimum en ons bekende Moot-court.
  • Je kansen op de arbeidsmarkt zijn goed. Mede dankzij ons grote netwerk en persoonlijke loopbaancoaching vindt ruim 80% van de Leidse juristen binnen een halfjaar een passende baan.

Past de master Rechtsgeleerdheid bij jou?

Als je je verder wil verdiepen in een specifiek rechtsgebied als arbeidsrecht, ondernemingsrecht of staatsrecht, dan is een master Rechtsgeleerdheid iets voor jou. Net als de bachelor is deze opleiding een goede ‘match’ als je belangstelling hebt voor nieuws, maatschappelijke ontwikkelingen en mensen. Ben je daarbij ook nog een doorzetter en kijk je net even verder om creatieve oplossingen te bedenken, dan is deze master jou op het lijf geschreven.