Universiteit Leiden

nl en

Ondernemingsrecht (LL.M.)

Specialistisch én breed geschoold – dat kenmerkt de Leidse meester in de Rechten. In deze master verdiep jij je in de rechtsdiscipline van jouw keuze. En je leert hoe het recht tot stand komt. Je kunt alle kanten op.

Renée van Hoof

Alumna, advocaat

Renée van Hoof

"Het ondernemingsrecht is continu in beweging en dat maakt mijn baan ook erg interessant."

“Na mijn Bachelor Rechtsgeleerdheid heb ik gekozen voor de Master Ondernemingsrecht. Het ondernemingsrecht is erg in beweging en ik had de ambitie om in een praktijk werkzaam te zijn waarbij ik op strategisch niveau met de ondernemer zou kunnen meedenken: welke juridische keuzes zijn op lange termijn voor een onderneming voordelig of nadelig? De Master Ondernemingsrecht bereidt je daar uitstekend op voor. Diverse aspecten van het huidige – en toekomstige – ondernemingsrecht worden in deze master uitgediept. Hierbij wordt de praktische kant van het ondernemingsrecht zeker niet uit het oog verloren.

Momenteel werk ik in de ondernemingsrechtelijke procespraktijk. Het werk is dynamisch en geen zaak is hetzelfde. De ene dag werk je aan een (appel)dagvaarding of een pleitnota, de andere dag ben je meer wetenschappelijk bezig en schrijf je een memorandum. Het ondernemingsrecht is continu in beweging en dat maakt mijn baan ook erg interessant. Sommige onderdelen van het ondernemingsrecht zijn nog onontgonnen gebied of zijn nog niet zo vaak toegepast, bijvoorbeeld op het gebied van de Wet collectieve afwikkeling massaschade (WCAM). Dit maakt het vakgebied dan ook uitdagend, omdat je in een procedure dan het ondernemingsrecht kunt ‘uitproberen’ en daarmee de grenzen van het recht kunt opzoeken.”

Waarom koos Hamed de master Ondernemingsrecht?

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Waarom kiezen voor de master Rechtsgeleerdheid?

In de masteropleiding Rechtsgeleerdheid worden de verschillende hoofdgebieden van het recht in samenhang belicht. En je volgt meer verdiepende vakken in het rechtsgebied dat jij hebt gekozen. Niks passief in de banken: in het practicum en het privatissimum bereid je je actief voor op de praktijk. Studeer je af? Dan heb je je civiel effect, een vereiste voor toga-beroepen als rechter, advocaat en officier van justitie. Niet onbelangrijk: je kansen op de arbeidsmarkt zijn goed.

Waarom de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden?

  • De Leidse rechtenfaculteit heeft een goede reputatie, nationaal en internationaal: jouw diploma heeft waarde.
  • De masterstudie is intensief en uitdagend. Je maakt op veel verschillende manieren kennis met theorie en praktijk, bijvoorbeeld in actieve colleges zoals het practicum, het privatissimum en ons bekende Moot-court.
  • Je kansen op de arbeidsmarkt zijn goed. Mede dankzij ons grote netwerk en persoonlijke loopbaancoaching vindt ruim 80% van de Leidse juristen binnen een halfjaar een passende baan.

Past de master Rechtsgeleerdheid bij jou?

Als je je verder wil verdiepen in een specifiek rechtsgebied als arbeidsrecht, ondernemingsrecht of staatsrecht, dan is een master Rechtsgeleerdheid iets voor jou. Net als de bachelor is deze opleiding een goede ‘match’ als je belangstelling hebt voor nieuws, maatschappelijke ontwikkelingen en mensen. Ben je daarbij ook nog een doorzetter en kijk je net even verder om creatieve oplossingen te bedenken, dan is deze master jou op het lijf geschreven.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden