Universiteit Leiden

nl en

Jeugdrecht (LL.M.)

In de masteropleiding Jeugdrecht houd je je bezig met Nederlandse, Europese en internationale ontwikkelingen in het jeugdrecht en maatschappelijke vraagstukken.

Mariëlle Bruning

Hoogleraar Jeugdrecht

Mariëlle Bruning

“Met de master Jeugdrecht word je intensief opgeleid tot stevige en vaardige jurist met mooie arbeidsmarktperspectieven.”

Waarom koos Jacob de master Jeugdrecht?

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Met de interessante en uitdagende studie Jeudgdrecht sta je midden in de maatschappij. Leiden is de enige universiteit in Nederland met een aparte master Jeugdrecht. Je vergroot dus je onderscheidende kracht op de arbeidsmarkt. En je studeert af met civiel effect, waarmee je ook toegang hebt tot de toga-beroepen zoals advocaat, rechter of OM-officier.

Waarom de master Jeugdrecht aan de Universiteit Leiden?

  • De Leidse rechtenfaculteit heeft een goede reputatie, nationaal en internationaal: jouw diploma heeft waarde.
  • Deze kleinschalige, persoonlijke master biedt inzicht in Nederlandse, Europese en internationale ontwikkelingen op het gebied van jeugdrecht en maatschappelijke vraagstukken. Professionals als kinderrechters, advocaten en medewerkers van de Raad voor de Kinderbescherming zijn regelmatig gastdocent.
  • Een groot deel van de afgestudeerde Leidse masterstudenten Jeugdrecht heeft binnen een halfjaar een passende functie. We helpen je daarbij met ons online mentornetwerk en persoonlijke loopbaancoaching.

Past de master Jeugdrecht bij jou?

Als je een bijdrage wilt leveren aan de juridische positie van kinderen in de maatschappij, is de master Jeugdrecht een aanrader. Helemaal als je ervan houdt (juridische) problemen te analyseren en binnen de wettelijke kaders te zoeken naar creatieve oplossingen die in het belang zijn van het kind.

Bekijk de toelatings- en aanmeldingseisen voor Jeugdrecht.
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.