Universiteit Leiden

nl en

Notarieel Recht (LL.M.)

De master Notarieel Recht besteedt aandacht aan rechtsgebieden binnen het civiele en fiscale recht. Notarieel Recht een afwisselende en veelzijdige studie.

Peter van Es

Hoogleraar Notarieel recht

Peter van Es

"De notariële master vormt de laatste stap in de opleiding tot kandidaat-notaris. De master biedt nadere verdieping en gaat ook in op de samenhang tussen het civiele en het fiscale recht. Het arbeidsmarktperspectief voor notariële juristen is op dit moment zonder meer goed".

De master biedt nadere verdieping, bijvoorbeeld in het door de Leidse studenten zeer gewaarde schrijfvak Privatissimum. In de vakken Overdrachts- en omzetbelasting en Successiewet en estate planning wordt ingegaan op de boeiende samenhang tussen het civiele en het fiscale recht. De zeer actieve Leidse notariële studievereniging (BNSL) biedt niet alleen de nodige gezelligheid en ontspanning, maar zij verzorgt ook activiteiten die je optimaal voorbereiden op de arbeidsmarkt. Het arbeidsmarktperspectief voor notariële juristen is op dit moment zonder meer goed. 

Waarom kiezen voor de master Notarieel Recht?

Een notaris vervult een belangrijke conflictvoorkomende rol en biedt zekerheid. Als notaris moet je kennis hebben van een groot aantal rechtsgebieden binnen het civiele en fiscale recht. Daarmee is Notarieel Recht een afwisselende en veelzijdige studie. Je kunt je toeleggen op de familierechtpraktijk, ondernemingsrecht of onroerend-goedrecht. Afgestudeerden worden kandidaat-notaris of werken bij de overheid, financieel dienstverleners, de vastgoedsector of de advocatuur.

Waarom Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden?

  • Je kiest voor een faculteit met een uitstekende internationale reputatie. 
  • Je ontwikkelt een brede juridische blik: fiscaal en civiel recht worden in samenhang behandeld, nationaal en internationaal. Voor studenten die laten zien dat ze meer uitdaging aan kunnen, worden verdiepende honours classes gegeven.
  • Je kunt kiezen uit interessante specialisaties; vakken volgen aan een van onze andere topfaculteiten kan natuurlijk ook.
  • Jouw docenten werken in de praktijk als notaris, beleidsadviseur, advocaat of fiscaal jurist.
  • Je kunt gebruik maken van ons sterke internationale netwerk, voor onderwijs en onderzoek.

Past de master Notarieel recht bij jou?

Als notaris ben je dienstverlenend en bedenk je creatieve oplossingen binnen de grenzen van het recht. Lijkt het je leuk om straks een baan te krijgen waarin je midden in de samenleving staat? Volg je graag actualiteiten en kan je goed met mensen omgaan? Dan is de master Notarieel Recht iets voor jou. Zeker als je het ook boeiend vindt om je op juridisch vlak breed te ontwikkelen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.