Universiteit Leiden

nl en

Forensische Criminologie (MSc)

Van witwassen tot DNA-onderzoek: in deze master zit je boven op de actualiteit. De masteropleiding Forensische Criminologie richt zich op bewijswaardering en risicotaxatie door de bril van verschillende experts in de strafrechtspleging, zoals de forensische psychiater of de specialist forensische opsporing.

Joanne van der Leun

Decaan

Joanne van der Leun

"In forensisch onderzoek naar criminaliteit komen veel disciplines samen. Forensisch criminologen ontwikkelen zo een brede blik."

Jokelien van Vliet

Alumna

Jokelien van Vliet

"Met vakken als misdaadanalyse, criminalistiek en forensische psychiatrie kijk je naar delicten vanuit verschillende invalshoeken. De praktische inslag was voor mij doorslaggevend."

Waarom kiezen voor de master Forensische Criminologie?

Studenten kiezen voor de master Forensische Criminologie omdat zij geïnteresseerd zijn in risicotaxatie en bewijswaardering, gericht op het voorspellen van crimineel gedrag en welke waarde gehecht mag worden aan bepaalde bewijsstukken.

Waarom koos Irene de master Forensische Criminologie?

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Past de master Forensische Criminologie bij jou?

Wil jij je verdiepen in alles wat met bewijsvoering rondom criminaliteit te maken heeft? Ben je geïnteresseerd in theorie en praktijk van onderzoek, in mensen en maatschappelijke ontwikkelingen? Kies dan voor deze master. Ook met een bachelor in sociale wetenschappen (Psychologie, Sociologie, ISW) ben je onder bepaalde voorwaarden welkom.

Bekijk de toelatings- en aanmeldingseisen voor Forensische Criminologie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.