Universiteit Leiden

nl en

Forensische Criminologie (MSc)

Witwassen, fraude, DNA-onderzoek: in deze master zit je boven op de actualiteit. De masteropleiding Forensische Criminologie richt zich op het gebruik van specialistische expertise in de strafrechtspleging, van forensische psychiatrie tot criminalistiek.

Joanne van der Leun

Decaan

Joanne van der Leun

"In forensisch onderzoek naar criminaliteit komen veel disciplines samen. Forensisch criminologen ontwikkelen zo een brede blik."

Jokelien van Vliet

Alumna

Jokelien van Vliet

"Met vakken als misdaadanalyse, criminalistiek en forensische psychiatrie kijk je naar delicten vanuit verschillende invalshoeken. De praktische inslag was voor mij doorslaggevend."

Waarom koos Roosmarijn de master Forensische Criminologie?

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Waarom kiezen voor de master Forensische Criminologie?

Studenten kiezen voor deze master omdat zij affiniteit hebben met criminaliteit en de analyse en bewijsvoering ervan. Je kunt helpen onderzoeks- en opsporingsmethoden te verbeteren. Criminologen (juristen en niet-juristen!) zijn werkzaam bij onder meer politie, NFI, consultancy- en onderzoekbureaus en bedrijfsleven.

Waarom de master Forensische Criminologie aan de Universiteit Leiden?

  • De Leidse rechtenfaculteit heeft een goede reputatie, nationaal en internationaal: jouw diploma heeft waarde.
  • Het is een brede opleiding, met ‘uitstapjes’ naar psychiatrie, accountancy, sporenonderzoek, de betrouwbaarheid van getuigen en het gebruik van bewijs en data voor risicotaxatie.
  • Ruim 80% van de afgestudeerde Leidse masterstudenten Forensische Criminologie heeft binnen een halfjaar een passende functie. We helpen je daarbij met ons online mentornetwerk en persoonlijke loopbaancoaching.

Lees meer redenen om Forensische Criminologie te studeren aan de Universiteit Leiden.

Past de master Forensische Criminologie bij jou?

Wil jij je verdiepen in alles wat met bewijsvoering rondom criminaliteit te maken heeft? Ben je geïnteresseerd in theorie en praktijk van onderzoek, in mensen en maatschappelijke ontwikkelingen? Kies dan voor deze master. Ook met een bachelor in bijvoorbeeld sociale wetenschappen zoals Psychologie ben je welkom.

Bekijk de toelatings- en aanmeldingseisen voor Forensische Criminologie.

Chat met een student

Heb je een vraag over het studentenleven in Leiden, studeren aan de Universiteit Leiden of ben je op zoek naar informatie over de masteropleiding Forensische criminologie? Kom direct in contact met één van onze studenten!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.