Universiteit Leiden

nl en

Forensische Criminologie (MSc)

Van witwassen tot DNA-onderzoek: in deze master zit je boven op de actualiteit. De masteropleiding Forensische Criminologie richt zich op bewijswaardering en risicotaxatie door de bril van verschillende experts in de strafrechtspleging, zoals de forensische psychiater of de specialist forensische opsporing.

Jokelien van Vliet

Alumna

Jokelien van Vliet

"Met vakken als misdaadanalyse, criminalistiek en forensische psychiatrie kijk je naar delicten vanuit verschillende invalshoeken. De praktische inslag was voor mij doorslaggevend."

Maarten Kunst

Hoogleraar Criminologie

Maarten Kunst

‘In forensisch onderzoek naar criminaliteit komen veel disciplines samen. Forensisch criminologen ontwikkelen zo een brede blik en vormen de verbinding tussen deze deskundigengebieden.’

Waarom koos Irene de master Forensische Criminologie?

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Waarom kiezen voor de master Forensische Criminologie?

  • Je krijgt onderwijs vanuit veel verschillende expertises en daarnaast kun je extracurriculaire keuzevakken volgen zoals Forensic Speech Science en werken aan een Cold Case; 
  • Je krijgt onderwijs van hoogleraren en docenten die ook in de praktijk werken, waardoor je contact legt met het werkveld. 
  • De aandacht voor actieve onderwijsvormen, zoals excursies, practica of groepsopdrachten;
  • Je kunt gebruik maken van ons sterke (internationale) netwerk, voor onderwijs en onderzoek.
  • De goede reputatie van de Leidse Rechtenfaculteit, zowel bij het vinden van een stageplek als in je latere carrière.

Past de master Forensische Criminologie bij jou?

Studenten kiezen voor deze master omdat zij geïnteresseerd zijn in risicotaxatie en bewijswaardering, gericht op het voorspellen van crimineel gedrag en welke waarde gehecht mag worden aan bepaalde bewijsstukken. Ben je ook geïnteresseerd in theorie en praktijk van onderzoek, in mensen en maatschappelijke ontwikkelingen? Kies dan voor deze master. Ook met een bachelor in sociale wetenschappen (Psychologie, Sociologie, ISW) ben je onder bepaalde voorwaarden welkom.

Bekijk de toelatings- en aanmeldingseisen voor Forensische Criminologie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.