Universiteit Leiden

nl en

Fiscaal Recht (LL.B.)

Belasting betalen, het is een van de twee zekerheden in het leven. De nationale en internationale wetgeving is complex. En dus is er altijd vraag naar goed opgeleide Leidse juristen. Jij kan met jouw kennis overheid, bedrijven en particulieren adviseren.

Marit Oosterom

Waarom koos studente Marit Oosterom voor Fiscaal recht?

Marit Oosterom

‘Wat mij aanspreekt is dat Belastingrecht enerzijds een duidelijk en gestructureerd rechtsgebied is en anderzijds volop in beweging en uitdagend. De hoorcolleges en werkgroepen worden gegeven door een klein en enthousiast docententeam en je wordt gestimuleerd om actief mee te doen."

Mohamed Maatoug

Wat heeft alumnus Mohamed Maatoug aan zijn studie?

Mohamed Maatoug

‘Ik houd me bezig met wetgeving op het gebied van Vennootschapsbelasting, inclusief de ontwikkelingen binnen de Europese Unie en de OESO. Dit fiscale beleid heeft direct effect op de economie en het is ontzettend veelzijdig.’

Koos Boer

Wat maakt Fiscaal recht interessant volgens hoogleraar Koos Boer?

Koos Boer

"Fiscaal recht heeft raakvlakken met veel disciplines, binnen en buiten het recht. Bovendien verandert het rechtsgebied snel. Dat levert interessante puzzels op. Fiscaal recht wordt als een bijzonder en complex rechtsgebied ervaren. Vandaar dat er een aparte opleiding voor is."

Waarom Fiscaal recht studeren?

Fiscaal recht is maatschappelijk relevant. Iedereen heeft met belastingen te maken. Als een Nederlands bedrijf een Duits filiaal opent, welk land mag dan belasting heffen? Wat zijn de fiscale gevolgen van het kopen van een tweede huis? Als fiscaal jurist weet jij de antwoorden. En kun je in Nederland of internationaal nuttig werk doen.

Waarom Fiscaal recht aan de Universiteit Leiden?

  • Je krijgt niet alleen brede theoretische kennis, maar in Leiden besteden we ook veel aandacht aan de dynamische en complexe praktijk.
  • Je kunt de opleiding Fiscaal recht uitbreiden met keuzevakken en stages, bijvoorbeeld ook met een vreemde taal: alles in de richting waar jouw interesse naar uitgaat.
  • Na je bachelor heb je direct toegang tot een verdiepende of verbredende master, waarbij ons internationale netwerk jou de kans geeft nog meer ervaring op te doen.

Lees meer redenen om Fiscaal Recht te studeren aan de Universiteit Leiden.

Past Fiscaal recht bij jou?

Houd jij ervan om complexe juridische puzzels op te lossen? Vind je het leuk om problemen te analyseren? Dan is de opleiding Fiscaal Recht iets voor jou. Zeker als je ook gaat voor inhoud en gevoel hebt voor taal. Het niveau in Leiden ligt behoorlijk hoog, en daarmee ook het eindresultaat: je krijgt de beste fiscale bagage mee.

Bekijk de toelatings- en aanmeldingseisen voor Fiscaal Recht.

Chat met een student

Heb je een vraag over het studentenleven in Leiden, studeren aan de Universiteit Leiden of ben je op zoek naar informatie over de bacheloropleiding Fiscaal Recht? Kom direct in contact met één van onze studenten!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.