Universiteit Leiden

nl en

Rechtsgeleerdheid (LL.M.)

Specialistisch én breed geschoold – dat kenmerkt de Leidse meester in de Rechten. In de master Rechtsgeleerdheid verdiep jij je in één van de negen specialisaties. En je leert hoe het recht tot stand komt. Je kunt alle kanten op.

Nieuwe specialisatie Governance of Migration and Diversity_legal

Naast bovenstaande masters van Rechtsgeleerdheid, kan je per september '24 ook deelnemen aan de nieuwe Engelstalige specialisatie van European Law: namelijk Governance of Migration and Diversity_legal. Lees hier meer.

Waarom kiezen voor de master Rechtsgeleerdheid?

In de masteropleiding Rechtsgeleerdheid worden de verschillende hoofdgebieden van het recht in samenhang belicht. Je volgt meer verdiepende vakken in het rechtsgebied dat jij hebt gekozen en in het practicum en het privatissimum bereid je je actief voor op de praktijk. Studeer je af? Dan heb je je civiel effect, een vereiste voor togaberoepen als rechter, advocaat en officier van justitie. Niet onbelangrijk: je kansen op de arbeidsmarkt zijn goed.

Past de master Rechtsgeleerdheid bij jou?

Als je je verder wil verdiepen in een specifiek rechtsgebied, dan is een master Rechtsgeleerdheid iets voor jou. Net als de bachelor is deze opleiding een goede ‘match’ als je belangstelling hebt voor nieuws, maatschappelijke ontwikkelingen en mensen. Ben je daarbij ook nog een doorzetter en kijk je net even verder om creatieve oplossingen te bedenken, dan is deze master jou op het lijf geschreven.

Waarom de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden?

  • De Leidse rechtenfaculteit heeft een goede reputatie, nationaal en internationaal: jouw diploma heeft waarde.
  • Je kunt kiezen uit één van de negen specialisaties waaruit de master Rechtsgeleerdheid bestaat.
  • De masterstudie is intensief en uitdagend. Je maakt op veel verschillende manieren kennis met theorie en praktijk, bijvoorbeeld in actieve colleges zoals het practicum, het privatissimum en tutorials.
  • Je kansen op de arbeidsmarkt zijn goed. Mede dankzij ons grote netwerk en persoonlijke loopbaancoaching vindt ruim 80% van de Leidse juristen binnen een halfjaar een passende baan.

Praktijkgericht en kleinschalig

In deze masteropleiding bereiden we je zo goed mogelijk voor op de praktijk. Dit doen we met kleinschalig onderwijs waarin veel ruimte is voor persoonlijk contact met de docent. Veel van onze docenten zijn zelf in de beroepspraktijk werkzaam geweest. In de master besteden we uitgebreid aandacht aan het trainen van academische vaardigheden, die ook voor de praktijk van grote waarde zijn. Je debatteert, doet juridisch onderzoek, schrijft stukken en houdt referaten.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.