Universiteit Leiden

nl en

Notarieel Recht (LL.B.)

Samenwonen, trouwen, je bedrijf starten, een huis kopen: bij veel ‘life events’ zorgt de notaris voor een goede afwikkeling, waarbij vervelende valkuilen worden weggenomen. Notarieel Recht is de bacheloropleiding waarmee je hiervoor de basis legt.

Maarten van der Meer

Waarom koos student Maarten van der Meer voor Notarieel recht?

Maarten van der Meer

"Van alle rechtsgebieden sprak het burgerlijk recht mij het meest aan. Die keuze heeft goed uitgepakt, de studie bevalt uitstekend! Ik volg interessante vakken die op een leuke manier worden gegeven door enthousiaste docenten."

Rosanne van Peppen

Wat heeft alumna Rosanne van Peppen aan haar studie?

Rosanne van Peppen

"Bij de sectie ondernemingsrecht help ik ondernemers als zij bijvoorbeeld de statuten van hun bedrijf willen aanpassen, nieuwe rechtsvormen willen oprichten of gaan fuseren. Ik vond Ondernemingsrecht een van de leukste vakken, dus de baan sluit daar goed op aan."

Pim Huijgen

Wat heeft Notarieel recht volgens hoogleraar Pim Huijgen te bieden?

Pim Huijgen

"Naast een interessant vakgebied is het ook een gewild specialisme. Om studenten die behoorlijke cijfers halen – dat hoeven echt geen negens of tienen te zijn – en sociaal vaardig zijn, wordt nog steeds gevochten."

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Aanvullend op de bovenstaande video bekijk je hier de volledige en meest recente toelatings- en aanmeldingseisen voor Notarieel Recht.

Ook geïnteresseerd in andere studies? Bekijk en vergelijk alle opleidingen.

Waarom Notarieel Recht studeren?

Het notariaat heeft misschien nog steeds een beetje een stoffig imago, maar dat is onterecht. Want een notaris werkt met allerlei soorten mensen en moet dus niet alleen juridische kennis hebben. Notarieel recht is veelzijdig. Het speelt midden in de samenleving. Met bedrijven, met mensen, in verschillende levensfasen en situaties. En de carrièrekansen zijn uitstekend. Met deze studie kun je uiteindelijk ook advocaat, rechter of officier van justitie worden.

Waarom Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden?

  • Naast je specialisatie ontwikkel je een brede juridische basis. Je leert alles over nationaal, Europees en internationaal recht, van inspirerende docenten die vaak zelf werken als notaris, rechter of advocaat.
  • Notarieel recht is een kleinschalige opleiding, waarbij je snel je medestudenten leert kennen en kunt rekenen op persoonlijke begeleiding.
  • Je studielocatie ligt in het hart van Leiden en heeft excellente voorzieningen, zoals de Moot Court-zaal, de bibliotheek en een sterk (inter)nationaal netwerk.

Lees meer redenen om Notarieel Recht te studeren aan de Universiteit Leiden.

Past Notarieel recht bij jou?

Ben je maatschappelijk betrokken zoek jij in een conflict liever een compromis dan dat je een oordeel velt? Dan is Notarieel Recht iets voor jou. Als notaris ben je dienstverlenend en bedenk je creatieve oplossingen binnen de grenzen van het recht. Eigenlijk moet je mensen dus net zo boeiend vinden als rechten.

Bekijk de toelatings- en aanmeldingseisen voor Notarieel Recht.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.