Universiteit Leiden

nl en

Straf- en strafprocesrecht (LL.M.)

In de master Straf- en Strafprocesrecht leer je over alle aspecten binnen het strafrecht. De opleiding is een afstudeerrichting van de master Rechtsgeleerdheid.

Waarom koos Amanda de master Straf- en strafprocesrecht?

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Waarom kiezen voor de master Straf- en strafprocesrecht?

De master Straf- en strafprocesrecht in Leiden is een relatief kleinschalige master met kwalitatief zeer goed onderwijs. Dit onderwijs wordt gegeven door een team van zeer ervaren en in de regel gepromoveerde docenten die met veel plezier het onderwijs verzorgen. Naast hun onderwijs- en onderzoekstaken zijn veel collega’s werkzaam in de praktijk of verrichten relevante nevenwerkzaamheden.

Je wordt door ons opgeleid tot een veelzijdig en kritisch jurist. Dit doen wij door naast het strafrecht ook over de fundamenten van ons strafrecht te doceren. T.o.v. de bachelor verdiepen we ons meer in het strafrecht door vaker de vraag te stellen waarom iets op een bepaalde manier is geregeld en hoe dit moet worden gewaardeerd. Die gedegen basis stelt jou in staat om ontwikkelingen in de rechtspraktijk te begrijpen en op waarde te schatten.

Wij houden de master actueel door onderzoeksprojecten van collega’s te betrekken in ons onderwijs. Omdat wij een instituut vormen met de afdeling Criminologie bekijken we het strafrecht in het onderwijs ook vanuit empirisch perspectief.

Tijdens de opleiding brengen wij je ook vaardigheden bij die je nodig hebt in de strafrechtspraktijk. We besteden bijvoorbeeld aandacht aan het schrijven van een pleitnota en presentatievaardigheden. Ook brengen we bezoeken aan de strafrechtspraktijk. Zo gaan we bijvoorbeeld in het kader van het vak Sanctierecht naar een penitentiaire inrichting en bezoeken we tijdens het vak Europees strafrecht Eurojust. In samenwerking met de strafrechtelijke studievereniging SOS worden bovendien ook veel leuke activiteiten georganiseerd voor onze masterstudenten zoals een kantoorbezoek of studiereis.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.