Universiteit Leiden

nl en

Sandra Groeneveld

Hoogleraar publiek management

Naam
Prof.dr. S.M. Groeneveld
Telefoon
+31 70 800 9374
E-mail
s.m.groeneveld@fgga.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-6736-1447

Sandra Groeneveld is hoogleraar Publiek Management van het Instituut Bestuurskunde. Sandra onderzoekt de inrichting en het management van publieke organisaties, waarbij zij zich in het bijzonder richt op vragen over organisatieverandering, leiderschap, management van diversiteit en representatieve bureaucratie. Naast haar expertise op het terrein van het management van publieke organisaties verzorgt zij onderwijs in onderzoeksmethoden voor bachelor en masterstudenten en voor promovendi.

Meer informatie over Sandra Groeneveld

Nieuws

Sandra Groeneveld is hoogleraar Publiek Management van het Instituut Bestuurskunde.

Voor haar onderzoek heeft ze recent de Rosabeth Moss Kanter prijs ontvangen voor excellentie in werk-en-familieonderzoek, de Charles H. Levine Best Paper Award bij de Academy of Management Annual Conference 2014, de IRSPM best paper award bij de jaarlijkse International Research Society for Public Management conferentie van 2015 en 2017, en de 2015 Review of Public Personnel Administration prijs voor het beste artikel.

Op 27 mei 2016 sprak prof. dr. Sandra Groeneveld haar oratie uit getiteld ‘Het belang van bureaucratie. Omgaan met ambivalentie in publiek management’.

Achtergrond

Sandra Groeneveld studeerde arbeids- en organisatiesociologie en promoveerde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Vanaf 2006 was zij verbonden aan de afdeling Bestuurskunde van de Erasmus Universiteit Rotterdam, eerst als universitair docent en later universitair hoofddocent Publiek Management en HRM. Van 2009 tot 2013 was zij zakelijk directeur van NIG, de landelijke onderzoeksschool voor bestuurskunde en politicologie.

Hoogleraar publiek management

  • Faculteit Governance and Global Affairs
  • Instituut Bestuurskunde

Werkadres

Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Kamernummer 4.122

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • Journal Perspectives on Public Management and Governance Member of the Editorial Board
  • Journal International Public Management Journal member of the editorial board
  • Crown Prince Frederik Centre for Public Leadership, Aarhus University member of the governance committee
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.