Universiteit Leiden

nl en

Burgemeester Krikke en Rector Magnificus Stolker nemen leiderschapsagenda in ontvangst

Wat is publiek leiderschap? Hoe kan onderzoek naar publiek leiderschap worden gestimuleerd? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de feestelijke uitreiking van de onderzoeks- en ontwikkelagenda ‘Verder met publiek leiderschap’ op woensdag 11 april. De Haagse burgemeester Pauline Krikke en de Leidse rector magnificus Carel Stolker nemen de agenda in ontvangst en een vakjury maakt bekend welk project in 2018 zal worden uitgevoerd.

In het project Leadership Crossing Boundaries zijn in 2017 wetenschap en praktijk in het Leiden Leadership Centre (LLC) aan de slag gegaan met de belangrijke vragen rond publiek leiderschap. Door middel van werkgroepen en een interactieve conferentie is de nieuwe agenda voor onderzoek en ontwikkeling vorm gegeven. Deze agenda vormt de basis voor innovatieve projecten en duurzame partnerschappen op het vlak van publiek leiderschap. Zowel de Gemeente Den Haag als de Universiteit Leiden financieren het onderzoek.

Jury

De jury bestaat uit:

  • Simone Roos: Ministerie BZK, directeur-generaal Overheidsorganisatie DGOO, ministerie van BZK
  • Peter Hennephof, gemeentesecretaris Den Haag
  • Gerard Bakker, bestuursvoorzitter COA, en door VOM uitgeroepen tot 'Overheidsmanager van het Jaar' 2017

Zij zijn gevraagd om de plannen in de agenda te evalueren en het meest belovende project te benoemen. Met dank aan de financiering van de Gemeente Den Haag wordt het winnende project in 2018 uitgevoerd. Het LLC zal met dit project opnieuw een belangrijk vraagstuk over leiderschap onderzoeken, maar vooral ook praktische kennis en kunde ontwikkelen.

Programma

De presentatie van de agenda wordt gegeven door Sandra Groeneveld en Ben Kuipers, onderzoekers van het instituut Bestuurskunde en het LLC. Na de uitreiking aan Pauline Krikke en Carel Stolker maakt de jury het winnende project bekend. Na afloop vindt er een borrel plaats.

Leiden Leadership Centre

Het Leiden Leadership Centre van Universiteit Leiden in Den Haag is gericht op onderzoek, onderwijs en leiderschapsontwikkeling. Het LLC biedt (toekomstige) leiders een platform voor voortdurend leren en ontwikkelen, en de mogelijkheden om te experimenteren met anders kijken en anders doen.

Het LLC verkent nieuwe wegen om de leiderschapsrol in complexe vraagstukken succesvol richting te geven, nu en met het oog op de toekomst, maar ook interdisciplinair en op internationaal vlak. Zij doen dit in partnerschap met wetenschappers en ervaringsdeskundigen op het gebied van publiek leiderschap en op het snijvlak van theorie en praktijk.

Presentatie Onderzoeks- en ontwikkelagenda Publiek Leiderschap

11 april 2018
16:00 - 17:00 uur en aansluitend borrel
Spaanse Trap, Wijnhaven
Turfmarkt 99, 2511 DP Den Haag

Meld je aan via het aanmeldformulier

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.