Universiteit Leiden

nl en

Public Management and Leadership (MSc)

In de specialisatie Public Management leer je de theorie en de vaardigheden die je in staat stellen om effectief op te treden in de complexe situaties en uitdagingen die inherent zijn aan openbaar bestuur. Ook leer je leiding geven en mensen motiveren bij organisaties binnen de publieke sector.

Waar gaat deze master over?

In het programma Public Management verwerf je de theoretische kennis en de praktische vaardigheden die ten grondslag liggen aan effectief management in de publieke sector: van samenwerken met burgers en partners tot het motiveren van personeel en het leiding geven aan veranderingen in organisaties. Je doet theoretische kennis op over het management van zowel de interne organisatie als de externe omgeving, en je ontwikkelt de leiderschapskwaliteiten die nodig zijn om succesvol te zijn als leider in het publieke domein.

Public management is de Engelstalige specialisatie van de Engelstalige Master- opleiding Public Administration. Wil je meer weten over de specialisatie Public Management, bekijk dan de Engelstalige website van Public Management.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.