Universiteit Leiden

nl en

Simone van der Hof en Ton Liefaard werkten mee aan UNICEF Symposium op Safer Internet Day

Op Safer Internet Day, dinsdag 6 februari, organiseerde UNICEF Nederland samen met Leiden University en Kennisnet het symposium ‘Kinderrechten in de digitale wereld’. Simone van der Hof en Ton Liefaard werkten mee aan dit symposium.

Op dit symposium spraken diverse experts over urgente thema’s op het snijvlak van kinderrechten en digitalisering die eerder in de achtdelige essayreeks uitgelicht zijn. Denk aan mentale gezondheid en sociale media, digitale inclusie, data in de klas, schadelijke content, online seksueel misbruik en digitale weerbaarheid. Wat kunnen ouders, professionals en beleidsmakers met deze inzichten? 

De aanleiding voor het symposium is de UNICEF wetenschappelijke essay-reeks over kinderrrechten in de digitale wereld.

Er was die dag een interactief programma met ruimte voor vragen en het delen van inzichten, met de sprekers: Alexandra van Huffelen (staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering), Suzanne Laszlo - Serrarens (directeur UNICEF Nederland), Ton Liefaard (hoogleraar Kinderrechten), Simone van der Hof (hoogleraar Recht en Digitale Technologie), Johan Kruip (expert kinderrechten UNICEF Nederland), Larissa Zegveld (directeur Kennisnet), Remco Pijpers (Kennisnet), Arda Gerkens (bestuursvoorzitter ATKM), Tiffany van Stormbroek (directeur bestuurder NICAM, Kijkwijzer),
Patti Valkenburg (universiteitshoogleraar Media, Jeugd en Samenleving), Esther Rozendaal (hoogleraar digitale weerbaarheid en veerkracht), Alexander van Deursen (professor Digitale Ongelijkheid), Erwin Bomas (docent Onderzoek en Ontwerpen).

Meer informatie over het symposium kunt u vinden op deze website van Unicef.

De UNICEF-essay reeks over kinderrechten in de digitale wereld is hier beschikbaar.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.