Universiteit Leiden

nl en

Gouden medaille voor masteropleiding Jeugdrecht

De masteropleiding Jeugdrecht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid is door 'EW Beste Studies' bekroond met een gouden medaille. Het is daarmee ook de enige Leidse opleiding die een gouden medaille mocht ontvangen. Hoogleraar Mariëlle Bruning: 'Het is het mooiste compliment dat je in je carrière kunt krijgen.'

Bruning is naar eigen zeggen apetrots: 'We krijgen al lang hoge evaluaties, maar dit bevestigt toch weer dat de opleiding echt goed wordt gewaardeerd door studenten. Een gouden medaille betekent dat je drie jaar op rij de hoogste studentevaluatie hebt. Dat is het mooiste compliment dat je in je carrière kunt krijgen.'

Actuele thema's

Het jeugdrecht is een heel actueel rechtsgebied waar veel om te doen is. Bruning wordt bijvoorbeeld veel benaderd door de Nederlandse media. 'Ik zoek ze niet actief op, maar zie het wel als mijn  taak om de juiste kennis over te dragen wanneer ik word gevraagd.' Zo verscheen Bruning onlangs nog in NOS naar aanleiding van een aangifte door oud-cliënten van een jeugdzorginstelling in Friesland

Op de vraag of deze actualiteit nog van invloed kan zijn op de evaluaties reageert Bruning: 'Het laat studenten zien hoe relevant het rechtsgebied is. We behandelen heel actuele thema's in ons onderwijs en slaan echt de brug tussen wetenschap en praktijk.' Een bijzonder onderdeel van de master noemt Bruning het vak Practicum. ‘Studenten leren processtukken opstellen en er wordt nauw samengewerkt met rechters van de rechtbank Den Haag die casussen aanleveren en deze komen bespreken met onze studenten.' Volgens Bruning wordt deze samenwerking erg gewaardeerd door de studenten: 'Zij geven aan ontzettend veel van de rechters te leren.'

Ieder jaar brengt EW Magazine in samenwerking met ResearchNed een rapport uit over de beste Bachelor- en Masteropleidingen van dit jaar. Meer dan 2000 opleidingen werden dit jaar vergeleken en medailles werden uitgereikt aan de opleidingen die uitzonderlijk scoorden. De scores zijn gebaseerd op het oordeel van huidige studenten. In deze beoordeling tellen 11 onderdelen mee, waaronder tevredenheid over de inhoud van de opleiding, de informatievoorziening en de sfeer.

Meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.