Universiteit Leiden

nl en

Jeugdrecht (LL.M.)

Extracurriculair

Wil je graag wat extra’s doen naast je studie? Daar is bij de Universiteit Leiden alle ruimte voor.

Leiden Leadership Programme

Heb jij zin in een persoonlijke uitdaging op het gebied van leiderschap? Neem dan deel aan het Leiden Leadership Programme.  In dit programma werk je aan de ontwikkeling van je persoonlijke leiderschapsvaardigheden door middel van een assessment, trainingen, seminars en een praktijkopdracht bij een organisatie. Je ontdekt en ontwikkelt jouw kwaliteiten in de context van een organisatie.

Het doel is dat je leert intensief samen te werken met andere professionals en hun kwaliteiten leert te benutten. Met het Leiden Leadership Programme (LLP), een honoursprogramma, behaal je 20 EC naast je Leidse, Haagse of Delftse master kunt volgen.

Voor meer informatie: Leiden Leadership Programme

Tijdens een stage werk je voor een aaneengesloten periode bij een organisatie, bijvoorbeeld bij de overheid of internationaal bedrijf. Een goede manier om te ontdekken waar je interesses liggen en wat je kwaliteiten zijn. 

De Career Services van de Universiteit Leiden en de facultaire loopbaancoach helpen je graag om een geschikte stageplek te vinden. Ook hebben docenten een groot netwerk waar regelmatig stageplaatsen beschikbaar komen. Deze worden gepubliceerd op de online leeromgeving. 
Een stage is echter geen verplicht onderdeel van de opleiding.

Kijk op de website van Leiden Universiteit Career Zone voor solliciatietips en vacatures.

Een studieperiode in het buitenland is de kans om je horizon te verbreden. Specialistische kennis die in Leiden niet voorhanden is, vind je soms wel bij een universiteit in het buitenland. Je leert je redden in een onbekende omgeving. Je verbetert je talenkennis en vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Last but not least, je leert internationaal te denken. Hiervoor ga je al  tijdens je bachelor plannen maken.

Op een buitenlandse universiteit kun je vakken volgen die in Leiden niet worden gegeven. Of je kunt je verdiepen in onderwerpen waar in Leiden minder aandacht voor is. De rechtenfaculteit werkt samen met vele gerenommeerde universiteiten in Europa, zoals Oxford, Parijs, Siena, Oslo, Granada en Zürich. Maar ook wereldwijd heeft de opleiding goede contacten. Zo kun je bijvoorbeeld studeren in China aan de Shanghai International Studies University.

Klik hier voor meer informatie.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.