Universiteit Leiden

nl en

Lancering verslag over vrijheidsberoving van kinderen in conflictsituaties in Afrika

Op vrijdag 20 juni 2024 heeft het African Child Policy Forum (ACPF) een verslag gepubliceerd met de titel ‘Deprived of Liberty, Denied Justice: Double Jeopardy for Children in Conflict Situations in Africa’ [‘Vrijheid beroofd, gerechtigheid ontzegd: Dubbele vervolging voor kinderen in conflictsituaties in Afrika’]. Het verslag werpt licht op de benarde toestand van kinderen die van hun vrijheid zijn beroofd tijdens gewapende conflicten.

Het verslag bouwt voort op de 2019 UN Global Study on Children Deprived of Liberty [‘VN-onderzoek naar kinderen die van hun vrijheid zijn beroofd’] en zet kinderen in de spotlight die tijdens conflicten letterlijk en figuurlijk worden opgesloten en vergeten. De Afdeling Jeugdrecht en Gezondheidsrecht bij de Universiteit Leiden is erg trots dat twee van haar leden betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van het verslag. Promovenda bij deze afdeling Lucy Opoka leverde haar input voor het verslag vanuit haar rol als lid van de adviesgroep verbonden aan het onderzoek.

Ga voor het volledige bericht naar de Engelse pagina.

Foto: African Child Policy Forum
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.