Universiteit Leiden

nl en

Jeugdrecht (LL.M.)

Waarom Universiteit Leiden?

Heb jij interesse in de rechten van het kind en de juridische positie van minderjarigen in het Nederlandse en internationale recht? Dan is de master Jeugdrecht iets voor jou. Tevens wordt de masteropleiding Jeugdrecht alleen door de Universiteit Leiden in Nederland aangeboden.

De 5 redenen om Jeugdrecht in Leiden te studeren

  1. Je kiest voor een faculteit met een uitstekende internationale reputatie.
  2. Je ontwikkelt een brede juridische blik, op basis van nationale en internationale ontwikkelingen op het gebied van jeugdrecht. Voor studenten die laten zien dat ze meer uitdaging aan kunnen, worden verdiepende honours classes gegeven.
  3. Je kunt kiezen uit interessante specialisaties; vakken volgen aan een van onze andere topfaculteiten kan natuurlijk ook.
  4. Jouw docenten werken in de praktijk als kinderrechter, advocaat, beleidsmedewerker of officier van justitie.
  5. Je kunt gebruik maken van ons sterke internationale netwerk, voor onderwijs en onderzoek.

Studeren aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

De Leidse rechtenfaculteit biedt intensief en kwalitatief onderwijs met alle ruimte voor talent. Leiden is internationaal georiënteerd en heeft veel contacten met universiteiten, overheid en bedrijfsleven. De bewezen wetenschappelijke basis combineren wij met actuele kennis uit de praktijk. Een belangrijke verrijking, waarmee de studie wint aan veelzijdigheid, actualiteit en maatschappelijke waarde. Met onze vestiging in Den Haag zitten we dicht bij de politiek en internationale organisaties op het gebied van recht, veiligheid en beleid.

Studeren aan de Universiteit Leiden

In 1575 waren we de eerste universiteit in Nederland. Sindsdien dragen wij met wetenschappelijk onderzoek en onderwijs direct bij aan een veiliger, gezonder, duurzamer, welvarender en rechtvaardiger wereld. Onderzoekers kijken bij ons over de grenzen van hun vakgebied heen en werken samen met collega’s in binnen- en buitenland. In de jaarlijkse rankings scoort de Universiteit Leiden steevast in de top 100 van 25.000 universiteiten wereldwijd. En we hebben maar liefst 19 Spinozapremies – de meest prestigieuze onderzoeksprijs in Nederland – op onze naam.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.