Universiteit Leiden

nl en

Jeugdrecht (LL.M.)

Benodigde documenten

Je bent voor de master Jeugdrecht niet direct toelaatbaar en je moet onderstaande documenten toevoegen aan je toelatingsverzoek in het aanmeldportaal van de Universiteit Leiden (uSis).

Verplichte documenten bij toelatingsverzoek

Upload een kopie van de pagina’s paspoort met daarop je persoonsgegevens.  Als je uit de EU/EEA komt, kun je ook een kopie maken van je ID-kaart. Upload dan een kopie van beide kanten.

Woon je in Nederland op basis van een verblijfsvergunning, upload dan een kopie van beide zijden van je verblijfsvergunning.

Je CV (curriculum vitae) bevat naast de gebruikelijke persoonsgegevens ook een overzicht van je studieachtergrond en werkervaring.

Je kunt een toelatingsverzoek indienen voordat je de uitslag hebt van een taaltoets. Wel moet je uiteindelijk geslaagd zijn voor de taaltest om toegelaten te worden tot de opleiding. Als je de resultaten van de taaltest al binnen hebt, kun je deze direct uploaden. 

  • Bij je toelatingsverzoek vragen wij je kopieën van al je diploma’s, of uittreksels te uploaden. Wanneer je wordt toegelaten tot de master ontvang je instructies hoe je gewaarmerkte kopieën op moet sturen.
  • De documenten moeten in de originele taal geüpload worden. Als dit niet Engels, Nederlands, Duits of Frans is, dien je een officiële vertaling mee moeten sturen in een van deze vier talen.
  • Als je je opleiding nog niet hebt voltooid, vermeld dan de verwachte afstudeerdatum (deze moet wel voor de startdatum liggen) en voeg een actuele cijferlijst toe.

Voor de selectie en om te kunnen beoordelen of je een bachelor Rechtsgeleerdheid of Notarieel recht met togatraject hebt afgerond (of gaat afronden voor de start van de masteropleiding) verzoeken wij je altijd (een meest recente) cijferlijst te uploaden. 

Je motivatiebrief is jouw persoonlijke onderbouwing waarin je kort maar krachtig uitlegt waarom je de opleiding wilt volgen en waarom je denkt dat je een geschikte kandidaat bent voor de opleiding. De motivatiebrief telt maximaal 400 woorden.

>> Ga naar de volgende stap: Stap 4: Start de aanmeldprocedure 

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.