Universiteit Leiden

nl en

Jeugdrecht (LL.M.)

Stap 2: Check de aanmeldingsdeadlines

Nu je weet wat de toelatingsvoorwaarden zijn van jouw master is het tijd om de aanmeldingsdeadline te checken. Kijk daarom hieronder wat de aanmeldingsdeadline is als je met je master wilt starten in februari of september:

Master starten in februari

  • Als je geen visum of verblijfsvergunning nodig hebt is de aanmeldingsdeadline 1 december.
  • Als je wel een visum of verblijfsvergunning nodig hebt is de aanmeldingsdeadline 15 oktober*. Let op! Dit geldt niet voor studenten met de Nederlandse nationaliteit.

Voor studenten met een aanmelddeadline van 15 oktober: door de problemen met Studielink is de deadline verschoven naar 1 november 2018. We raden je wel aan om je toelatingsverzoek zo vroeg mogelijk in te dienen.

Master starten in september

  • Als je geen visum, verblijfsvergunning of huisvesting via de Universiteit Leiden nodig hebt is de aanmeldingsdeadline 15 juni.
  • Als je wel een visum, verblijfsvergunning of huisvesting via de Universiteit Leiden nodig hebt is de aanmeldingsdeadline 1 april.
    Let op! Dit geldt niet voor studenten met de Nederlandse nationaliteit

Meld je op tijd aan! Zie stap 4 voor de aanmeldprocedure.

LET OP: Voor deze master moet je altijd een toelatingsverzoek indienen!! Op de vermelde deadlines moet je uiterlijk je toelatingsverzoek in het portaal hebben ingediend.  We raden  je dan ook met klem aan je al 2 weken vóór bovenvermelde deadlines aan te melden via studielink. Na deze eerste stap van je aanmelding in studielink ontvang je binnen enkele dagen een mail met login gegevens voor het online toelatingsportaal van Universiteit Leiden (uSis). Hou hier rekening mee en wacht niet tot het laatste moment.

Doorloop alle stappen en instructies via het online toelatingsportaal, upload de noodzakelijke documenten en dien tijdig (dus vóór 1 april of 15 juni) je toelatingsverzoek via uSis in. Ben je te laat, dan kan je verzoek niet in behandeling worden genomen.

Dien je toelatingsverzoek dus  zo vroeg mogelijk in! Universiteit Leiden kan je namelijk nog om aanvullende informatie vragen om je toelatingsverzoek beter te kunnen beoordelen.

Wij maken gebruik van cookies. Lees de voorwaarden