Universiteit Leiden

nl en

Stefan Sagel

Hoogleraar Arbeidsrecht

Naam
Prof.dr.mr. S.F. Sagel
Telefoon
+31 71 527 7713
E-mail
s.f.sagel@law.leidenuniv.nl

Stefan Sagel is hoogleraar Arbeidsrecht, verbonden aan de afdeling Sociaal recht.

Meer informatie over Stefan Sagel

Nieuwsberichten

Stefan Felix Sagel (1973) studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit Leiden. Na in 1997 in Leiden cum laude te zijn afgestudeerd in de civielrechtelijke afstudeerrichting, behaalde hij in het daarop volgende jaar de titel van Magister Juris in European and Comparative Law aan de University of Oxford. Per 1 januari 1999 werd Stefan Sagel advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek, waar hij zich specialiseerde in arbeidsrecht en civiele cassatie, dat laatste met name op arbeidsrechtelijk gebied. Hij is de afgelopen jaren betrokken geweest bij verschillende spraakmakende cassatiezaken, zoals de procedures over de schadevergoeding uit kennelijk onredelijk ontslag (Van der Grijp/Stam en Rutten/Breed, NJ 2010, 493 en 494), over de vraag of ZZP'ers kunnen vallen onder de regeling inzake werkgeversaansprakelijkheid (Davelaar/Allspan, JAR 2012/110), over de reikwijdte van de verzekeringsplicht van werkgevers voor verkeersongevallen van werknemers (TNT/Wijenberg, NJ 2011, 597) en de herziening van het stakingsrecht (FNV/Enerco NJ 2015/252 en FNV/Amsta NJ 2015/438).

Stefan Sagel heeft de afgelopen jaren op verschillende deelgebieden van het arbeidsrecht gepubliceerd, onder meer over de herziening van het ontslagrecht, stakingsrecht en cao-recht, maar ook over nieuwe ontwikkelingen, zoals de arbeidsrechtelijke consequenties van obesitas. In 2013 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op een proefschrift over Het ontslag op staande voet. Zijn oratie had betrekking op de vraag in hoeverre de Wet werk en zekerheid ruimte laat voor maatwerk in het ontslagrecht.

Hij is naast zijn werkzaamheden als hoogleraar en advocaat onder meer lid van de redactie van het Tijdschrift Recht en Arbeid, medewerker van het Nederlands Juristenblad, docent bij het Studiecentrum Rechtspleging en gaf een serie colleges voor de Universiteit van Nederland.

Hoogleraar Arbeidsrecht

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Sociaal Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer A 1.55

Contact

Publicaties

Activiteiten

  • College van Arbiters van de KNVB Arbiter
  • VAAN (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland) Lid Curatorium
  • Nederlands Juristenblad Medewerker
  • De Brauw Blackstone Westbroek N.V. Advocaat/Partner
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.