Universiteit Leiden

nl en

Stefan Sagel in Dagblad Trouw over transitievergoeding bij langdurig zieke werknemers

Een langdurig zieke werknemer heeft onlangs als eerste arbeidsongeschikte via de rechter een transitievergoeding kunnen afdwingen. Volgens Sagel, hoogleraar arbeidsrecht een opmerkelijke en dappere uitspraak. Zeker duizenden Nederlanders bevinden zich in deze situatie. Voor deze groep vormt deze uitspraak een flinke opsteker.

Werkgevers zijn nogal eens huiverig om de transitievergoeding te betalen. Ze vragen zich af of ze die achteraf wel gecompenseerd krijgen.
De rechter zegt dat het behoort tot een goed werkgeverschap om het contract na twee jaar te ontbinden, zeker als men er geen belang bij heeft het niet te doen, terwijl de werknemer alleen zo een transitievergoeding kan ontvangen.

Lees het volledige artikel

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.