Universiteit Leiden

nl en

FC Volendam krijgt een tik op de vingers van de KNVB

In het deelvonnis dat op 7 februari 2024 werd uitgesproken, in de arbitragezaak tussen FC Volendam en technisch manager Wim Jonk en hoofdtrainer Matthias Kohler, geeft Stefan Sagel, hoogleraar arbeidsrecht en voorzitter van de arbitragecommissie, de voetbalclub een ‘tik op de vingers’.

Jonk en Kohler ondertekenden, als uiting van onvrede over het ontslag van clubvoorzitter Jan Smit, een statement, waarin zij te kennen gaven, te willen stoppen bij FC Volendam. Volgens de voetbalclub namen de heren de opzegtermijn niet in acht en eiste de club daarom een schadevergoeding, bericht Groot Waterland. Deze werd echter door de arbitragecommissie van de KNVB afgewezen. De commissie onder voorzitterschap van Sagel, oordeelde dat Volendam opheldering had moeten vragen over het statement in plaats van dit te beschouwen als een directe opzegging.

Meer weten?

Lees het volledige artikel in Groot-Waterland

Foto: Emilio Garcia via Unsplash

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.