Universiteit Leiden

nl en

Sagel: ‘Hervormingsplan arbeidsmarkt positief voor werkgevers’

Minister van Sociale Zaken Wouter Koolmees wil de arbeidsmarkt hervormen. Vakbonden en de belangrijkste werkgeversorganisaties zijn uiterst kritisch op het conceptwetsvoorstel dat maandag verscheen. Volgens Stefan Sagel hoeven werkgevers echter niet ontevreden zijn.

Volgens de werkgeversorganisaties worden alle vormen van tijdelijk arbeid fors duurder. De vakbonden klagen over het versoepelen van het ontslagrecht. Volgens Stefan Sagel, hoogleraar arbeidsrecht, is het verstandig dat de werkgevers niet al te positief reageren op het wetsvoorstel. Dit om de verstandshouding met de vakbonden goed te houden. Met de versoepeling van het ontslagrecht hoeven de werkgevers niet ontevreden te zijn, zegt Sagel in Het Financieele Dagblad: ‘Dit is wel echt een hele belangrijke versoepeling, en afscheid van het zuivere gesloten systeem van ontslaggronden. Terug naar de vroegere situatie, maar dan zonder de luxe van de goudgerande kantonrechtersformule die werknemers hadden.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.