Universiteit Leiden

nl en

Waar moet je als werknemer op letten bij een reorganisatie?

Booking.com, KLM en ABN Amro kondigden recent flinke reorganisaties aan. Niet iedereen zal dat ervaren als uitgelezen kans voor een carrièreswitch, maar een goede vertrekregeling kan het leed wel verzachten.

Stefan Sagel

In NRC legt hoogleraar Arbeidsrecht Stefan Sagel uit waar je als werknemer op moet letten bij zo'n vertrekregeling. Je hebt in zo'n geval namelijk recht op een transitievergoeding. Dit is het basisbedrag waarop je bij een gedwongen ontslag wettelijk recht hebt.

Volgens Sagel moet je er wel op letten dat je die ook echt krijgt. Gebeurt dat niet, dan moet je binnen drie maanden een verzoekschrift indienen bij de kantonrechter. Daarna ben je te laat en krijg je niets meer. 'Soms hanteren bedrijven een ‘piepsysteem’ en wachten ze gewoon af, in de hoop dat ze niet hoeven te betalen.'

Lees het hele artikel in NRC.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.