Universiteit Leiden

nl en

Stefan Sagel in diverse media over de transitievergoeding bij deeltijdontslag

Een leerkracht in het onderwijs spande een zaak aan tegen haar werkgever nadat zij haar voltijdcontract wegens arbeidsongeschiktheid moet inruilen voor een deeltijdcontract. Advocaat Stefan Sagel, tevens hoogleraar arbeidsrecht aan de Universiteit Leiden voerde in deze zaak het cassatieberoep namens onderwijsvakbond AOB.

Ook een werknemer die door omstandigheden zijn voltijdcontract moet verruilen voor een deeltijdaanstelling heeft recht op een (gedeeltelijke) transitievergoeding luidt de uitspraak van de Hoge Raad. Sagel verwacht dat deze uitspraak een precedent schept voor veel toekomstige zaken.

Volkskrant
NOS
Financieele Dagblad
 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.