Universiteit Leiden

nl en

Stefan Sagel over de nieuwe cumulatiegrond in het ontslagrecht

Met de inwerkingtreding van de Wet Arbeidsmarkt in Balans per 1 januari 2020 wordt de cumulatiegrond (de verschillende redenen tot ontslag) in het Nederlandse ontslagrecht geïntroduceerd.

Optelsom

Met de introductie van de negende ontslaggrond, de cumulatiegrond krijgen werkgevers de mogelijkheid om verschillende ontslaggronden met elkaar te combineren. Op dit moment moeten de werkgevers voldoen aan één van de acht ontslaggronden en met de nieuwe wet is een optelsom van deze redenen - die ieder afzonderlijk te licht zijn voor ontslag - mogelijk.

Worden werknemers volgend jaar nu massaal op straat gezet? Nou, als ik een werkgever was zou ik zeker overwegen nog even te wachten met ontslag, als dat mogelijk is”, zegt Stefan Sagel, advocaat bij De Brauw Blackstone Westbroek en hoogleraar arbeidsrecht in Leiden.

Lees het volledige Telegraaf artikel

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.