Universiteit Leiden

nl en

Heeft de Nederlander het staken weer ontdekt?

Zorgmedewerkers leggen vandaag massaal het werk neer, nadat recent de leraren staakten. Heeft de Nederlander het staken weer ontdekt? Volgens Stefan Sagel, hoogleraar arbeidsrecht, is dit niet meer dan anders.

Staken is van alle tijden en komt voor in golfbewegingen zegt Sagel. Deze stakingen vallen misschien meer op, omdat onderwijs en zorg sectoren zijn waar veel mensen mee te maken hebben. Als zij staken duperen zij rechtstreeks mensen. Ook het grote bereik van social media draagt ertoe bij dat de stakingen niet onopgemerkt blijven.
Sagel vermoedt dat bij leraren en verpleegkundigen het gevoel leeft dat ze achtergesteld worden. De economie groeit en bloeit, veel mensen profiteren hiervan, echter is dat bij deze twee beroepsgroepen niet het geval. Bovendien is het werk in deze beroepsgroepen zwaar en ligt de werkdruk hoog.

De Stentor

Algemeen Dagblad

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.