Universiteit Leiden

nl en

'Ontslag door ambassade na verlies in hoger beroep zou behoorlijk ernstig zijn'

De Braziliaanse ambassade in Den Haag probeerde Guilherme Lima, de chauffeur van de ambassadeur, al twee jaar via de rechter te ontslaan, maar verloor de zaak zelfs in hoger beroep. Toch trekt de chauffeur aan het kortste eind: de ambassade legt de uitspraken van de rechter naast zich neer en zet hem alsnog op straat.

Stefan Sagel

RTL Nieuws legde de zaak voor aan onder meer hoogleraar Arbeidsrecht Stefan Sagel. "Als het waar is dat zij de arbeidsovereenkomst alsnog opzegt nadat ze de rechtszaak én het hoger beroep had verloren, en zonder dat er een serieuze nieuwe dringende reden boven water is gekomen, dan is dat behoorlijk ernstig', zegt Sagel tegen RTL Nieuws.

In feite legt men dan de uitspraak van de rechter naast zich neer omdat de uitkomst van de procedure niet welgevallig is, zegt Sagel. 'Maar zo zou het niet moeten werken. Als het hof iets beslist en je bent het er niet mee eens, dan moet je naar de Hoge Raad gaan.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.