Universiteit Leiden

nl en

Mark Klaassen

Universitair Docent

Naam
Dr. M.A.K. Klaassen
Telefoon
+31 71 527 7420
E-mail
m.a.k.klaassen@law.leidenuniv.nl
ORCID iD
0000-0002-7396-5562

Profiel

Profiel

Dr. Mark Klaassen is Universitair Docent bij het Europa Instituut, Faculteit der Rechtsgeleerdheid, Universiteit Leiden. Hij studeerde in 2008 af aan de Warwick University in de politieke wetenschappen, waarna hij in 2009 met cum laude een LL.M in Europees recht aan de Universiteit Leiden behaalde. Na zijn studie werkte hij als beleidsadviseur bij de Adviesraad Migratie. In 2012 begin hij zijn doctoraalonderzoek naar het recht op gezinshereniging aan het Instituut voor Immigratierecht onder begeleiding van Prof. Peter Rodrigues, waarop hij in 2015 promoveerde.

Klaassen is momenteel docent en coördinator van verschillende cursussen op het gebied van het vreemdelingenrecht aan de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. In 2018 werd hij benoemd tot lid van de raad Migratie, een onafhankelijk adviescollege dat gevraagd en ongevraagd beleids- en wetsadviezen uitbrengt aan kabinet en parlement inzake het vreemdelingenrecht en vreemdelingenbeleid. Hij geeft regelmatig postacademische cursussen voor professionals die werkzaam zijn op het gebied van het vreemdelingenrecht. Klaassen is bestuurslid van de Dutch Association for Migration Research en van de Stichting Migratierecht Nederland.

Onderwijs

Een belangrijk aandachtspunt binnen het onderzoek van Klaassen is de rol van mensenrechten en kinderrechten in het internationale, Europese en Nederlandse migratierecht. In zijn proefschrift analyseerde hij het recht op gezinshereniging. Zijn juridisch onderzoek.

Onderwijs

Klaassen geeft les in de volgende vakken binnen de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden:

Naast dit onderwijs begeleidt Klaassen ook Masterscripties voor verschillende masteropleidingen.

Universitair Docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Publiekrecht
  • Europees Recht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Kamernummer C1.02

Contact

Universitair docent

  • Faculteit Rechtsgeleerdheid
  • Instituut voor Privaatrecht
  • Jeugdrecht en Gezondheidsrecht

Werkadres

Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden

Contact

Publicaties

  • Geen relevante nevenwerkzaamheden
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.