Universiteit Leiden

nl en

Nieuw boek over kinderrechten in het vreemdelingenrecht

Begin 2020 is het boek ‘Safeguarding Children’s Rights in Immigraton Law’ verschenen bij Intersentia.

Het boek ‘Safeguarding Children’s Rights in Immigration Law’ is tot stand gekomen op basis van samenwerking tussen het Instituut voor Immigratierecht en de Afdeling Jeugdrecht. Naar aanleiding van het gelijknamige congres, dat is gehouden in november 2018, hebben Mark Klaassen, Stephanie Rap, Peter Rodrigues en Ton Liefaard een collectie van zorgvuldig geselecteerde papers samengesteld over de bescherming van kinderrechten in het vreemdelingenrecht.

De flaptekst luidt:

Millions of children are on the move worldwide. Children are fleeing conflicts and wars. They move with or without their parents to attain a better future. This book reflects the growing concern for children and children’s rights in immigration in academia and practice and shows the diversity of issues related to immigration and children, including family reunification, detention, participation, human trafficking and the rights of siblings in the context of migration, as well as the significance of regional legal systems and infrastructures for the protection of children on the move.”

De bundel wordt op dit moment gebruikt in de vakken Kind en Migratie (Master Jeugdrecht) en Migration & Children’s Rights (Advanced LLM International Children’s Rights). Het boek kan hier besteld worden.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.